Premierul Florin Cîțu a vorbit despre ultimele protestele ce au cuprins țara,  împotriva noilor măsuri impuse de către autorități. El a precizat că înțelege nemulțumirea cetățenilor, după an an de pandemie.

Totodată, premierul a mai precizat că românii pot protesta atâta timp cât respectă legea. Cîțu a precizat că măsurile intrate în vigoare de duminică nu sunt unice și se regăsesc în multe țări europene.

„Știm că există în societate o oboseală după un an în care am combătut această pandemie, dar încă nu am trecut. E novoie de încă un efort să trecem peste această perioadă. Am luat măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului şi pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare”, a spus Cîţu, într-o conferinţă de presă, informează Digi24.

Vaccinarea reprezintă singura cale de a ajunge la normal

Premierul a mai declarat că în luna aprilie, România va primi aproape 5 milioande de doze de vaccin.

„Vom creşte capacitatea de a vaccina la 100.000 de persoane zilnic şi, faţă de planul iniţial, dacă acest calendar de livrare a vaccinurilor se păstrează, vom putea vorbi de vaccinarea a 10 milioane de cetăţeni în luna august, în loc de luna septembrie. Dar totul depinde de noi, să putem şi să mergem să ne vaccinăm”, a precizat Cîțu.

Cîțu: Românii pot să protesteze atâta timp cât nu încalcă legea

Totodată, premierul a amintit românilor cum spitalele sunt arhipline de pacienți cu COVID-19, iar respectarea măsurilor impuse reprezintă singura cale de a reduce răspândirea virusului.

„Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare. Dreptul de a avea o opinie în România rămâne, avem opinii diferite, pentru mine foarte important e să continue campania de vaccinare. Este foarte important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Ştiţi foarte bine, sunt spitale foarte aglomerate, de aceea luăm aceste măsuri. În acest moment pe acest lucru mă concentrez. Oamenii trebuie să respecte legea, toţi trebuie să respectăm legea”, a spus Cîţu.