Încă de la primele ore ale dimineții, Florin Cîțu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj clar cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”, a scris premierul Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

România s-a trezit cu retrimiterea proiectului PNRR de la Comisia Europeană, asta în contextul în care, de săptămâna viitoare, CE aprobă proiectele PNRR depuse de țările membre și începe plata proiectelor.

Florin Cîțu și criticile aduse PNRR

Multe dintre proiectele depuse la PNRR ar putea fi respinse, iar țara noastră riscă să nu mai primească cei 29 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană. CE reproșează guvernanților faptul că nu corespund datele din documentele .xls cu cele din documentele word, relatează Antena3.

Totodată, țara noastră a cerut bani pentru revonavarea spitalelor, mai exact modernizarea terapiei intensive pentru nou-născuți. Dacă în documentele world, suma cerută este de 80 de milioane de euro, în cele .xls, suma finală este cu 9 milioane de euro mai puțin, adică 71 de milioane de euro.

Un critic vehement la modul în care coaliția de guvernare a gestionat PNRR este Marcel Ciolacu. Liderul PSD a explicat că ,,Comisia Europeană a pulverizat PNRR”. Demnitarul susține că banii vor merge, în mare măsură, către firmele de consultanță politică a celor din Guvern.

”Pur şi simplu Comisia a pulverizat PNRR. Am spus de la început că banii au destinaţie către firmele de consultanţă politică ale lor. Am adus documente cu cine a creat acest PNRR, sunt companii străine (…) Cred că le-a sărit pixul din mână la Comisie când au citit aceste gogomănii! Unde e România educată a lui Iohannis? E făcută praf, o ruşine”.

De asemenea, Ciolacu a prezentat drept ,,infracțiune” modul în care unele documente PNRR sunt făcute cu dedicație pentru anumite companii private.