Într-o postare pe pagina sa de socializare, primarul Florin Oancea a acuzat conducerea CEH de „incompetenţă” şi „rea-voinţă”. Primarul, revoltat i-a acuzat  pe directorul general Samuel Dioane şi pe administratorul special Cristian Roşu în legătură cu gestionarea problemelor. Lipsurile cu care se confruntă locuitorii municipiului Deva care nu mai au căldură în apartamente sunt grave.

El a arătat că echipa de conducere a CEH a direcţionat tot cărbunele extras din Valea Jiului spre Termocentrala Paroşeni. Termocentrala Mintia, care putea produce agent termic şi pentru populaţia din oraş a rămas fără combustibilul necesar.

„Devenii şi-au plătit toate obligaţiile contractuale faţă de Termocentrala Mintia, iar cei doi decidenţi ai CEH au luat hotărârea direcţioneze cărbunele extras din Valea Jiului către Termocentrala Paroşeni, lăsând în frig mii de deveni, precum şi creşe, grădiniţe, şcoli din municipiul Deva. Guvernul României a plătit toate salariile restante, precum şi toate sporurile pentru minerii din Valea Jiului. Tot cărbunele extras, după ce greva minerilor s-a încheiat, a fost direcţionat de cei doi conducători ai CEH către Termocentrala Paroşeni, în bătaie de joc faţă de mii de deveni, copii de creşă, grădiniţă, elevi, maturi, bătrâni! Este intolerabilă această situaţie! Dioane Samuel şi Roşu Cristian: Demisia!”, a scris Oancea.

Florin Oancea vrea să se sdreseze și Partidului Liberal

Totodată, fiind preşedinte al organizaţiei PNL Deva, a adăugat că se va adresa şi forurilor statutare ale partidului de la nivel naţional pentru a-i demite pe cei doi conducători ai CEH „în regim de urgenţă”, ţinând cont de faptul că Dioane şi Roşu sunt membri ai PNL.

„Bătaia de joc şi incompetenţa trebuie să ia sfârşit aici! Lipsa de respect, solidaritate şi empatie pentru cei peste 22 mii de deveni obligaţi să stea în frig, fără nici o vină, îmi întăreşte convingerea că demisia celor doi este cea mai corectă soluţie! Devenii nu trebuie să mai sufere din cauza incompetenţei voastre!”, a precizat primarul Devei.

Termocentrala Mintia s-a oprit, pe 5 martie, din cauză că nu mai avea cărbune pe stoc. Din acest motiv, circa 4.000 de apartamente, instituţii publice şi majoritatea şcolilor din Deva au rămas fără apă caldă şi căldură.