Deputatul Partidului Național Liberal, Florin Roman, a reacționat dur pe pagina sa de Facebook după ce Ministrul Sănătății a declarat, miercuri, că 30% dintre vaccinări s-au făcut în afara platformei de programare.

Liberalul a adresat o scrisoare oficială Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, prin care îi cere explicații referitoare la platforma de vaccinare și de existența dozelor de vaccin necesare.

Vaccinare paralelă?

Florin Roman consideră inadmisibil ca persoanele care se încadrează în categoria a doua de vaccinare să fie amânate, iar alte persoane care nu s-au înscris în platformă să primească vaccinul.

,,Am aflat cu stupoare, chiar prin vocea MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII, că 30% dintre cei care s-au vaccinat sunt persoane care nu s-au înscris pe platformă…ceea ce este de neacceptat!

Este inadmisibil ca persoane în vârstă, bolnave sau cu dizabilități să fie amânate din cauza PILELOR și RELAȚIILOR. Ceea ce se întâmplă este un factor de descurajare! Aștept cu mare interes ca domnul ministru să răspundă care sunt persoanele vinovate și privilegiații care au sărit peste rând!

Discursurile nu rezolvă incapacitățile de funcționare ale procesului de vaccinare!”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

,,Mândria patriotică” în Uniunea Europeană

Liberalul mai specifică în scrisoarea adresată Ministerului Sănătății că în această perioadă  nu ,,numerele” sunt importante, ci persoanele bolnave, în vârste, care trăiesc în zone greu acccesibile și doresc să se vaccineze.

,, Vă solicit să îmi răspundeți în scris care este motivul blocării platformei de vaccinare.  Dacă există numărul necesar de doze sau nu, pentru persoanele care au reușit să acceseze platforma, ținând cont de faptul că acum primesc mail-uri de anulare a programărilor date de soft? ”, a conchis liberalul , în scrisoarea oficială adresată lui Vlad Voiculescu.

30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare

Ministrul Sănătății a afirmat, miercuri, într-o conferință de presă, că una dintre vulnerabilitățile campaniei de vaccinare este că 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare. Altfel spus,  30% dintre oamenii care sunt în Registrul Naţional de Vaccinare nu se regăsesc în platforma de programare.