Florin Roman critică dur pe Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui, ambii miniștri din partea USR-PLUS. Parlamentarul PNL  ia exemplul edilului de la Cluj și aruncă ,,săgeți” înspre coaliția de guvernare datorită modului în care este calculaltă rata de incidență în Alba.

Deputatul susține că în județul Alba au fost testați unu din trei locuitori, iar municipiul de județ se află, în continuare, în scenariul roșu. Roman este nemulțumit și de faptul că la școală pot merge doar elevii din clasele clasele 0 – IV, iar cei din sectorul HoReCa încearcă să supraviețuiască.

„Peste 170.000 de teste PCR Real Time efectuate în județul Alba. Din care, circa 100.000 sunt teste care au în spate un singur CNP, o singură persoană. Raportat la populația efectivă, asta înseamnă că aproape 1 din 3 locuitori ai județului au fost testați. Ceea ce nu e rău! Dar nici bine! Pentru că, testarea masivă nu este luată în calculul ratei incidenței.

Din acest motiv, Alba Iulia este mai mult în scenariul roșu. Motiv pentru care copiii nu pot merge la școală. Motiv pentru care este practic distrusă industria HoReCa și se pierd slujbe”, a arătat deputatul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Florin Roman: O să aveți pe conștiință multe firme distruse

Deciziile ministrului Economiei de a suspenda activitatea sectorului privat când rata de incidență este de peste 3 la mia de locuitori este, după părerea lui Florin Roman, o lovitură puternică dată celor din HoReCa.

.„În timp ce firmele sunt distruse, la Ministerul Economiei există suspiciuni de de fraudă majoră la Măsura 3, așteptată ca o gură de oxigen de oamenii din sectorul privat. O măsura de 550 de milioane a fost aruncată în aer, în mandatul lui Claudiu Năsui! Nici normele pentru diferența de 20% din cifra de afaceri NU AU APĂRUT LA TIMP. Este grav domnilor, treziți-vă sau veți avea pe conștiință multe firme distruse și slujbe pierdute!

Domnule Vlad Voiculescu! Introduceți în formula de calcul și testele făcute! Nu-i poți pedepsi pe cei care testează și să te faci că plouă în județe în care nici acum nu se mișcă un deget la testare. Îmi place modul cum apără Emil Boc industria HoReCa la Cluj Napoca! M-aș fi bucurat să avem și la Alba oameni care se bat pentru firme și slujbe. Ceva e putred în această chestiune…”, a adăugat Florin Roman.