Florin Roman, deputatul PNL Alba, a reacționat pe pagina sa de Facebook și a transmis un mesaj referitor la incompetența din administrațiile locale cu care se confruntă sistemul.

El a vorbit despre perioada când, Florin Cîțu, actualul prim-ministru, a încercat să reducă salariile de la CEC și EximBank. În acea perioadă, liberalul a întâmpinat rezistanța sistemului la modificări

”În mandatul de ministru al finanțelor publice, Florin Cîţu a încercat SĂ REDUCĂ salariile atât la CEC, cât şi la EximBank, fiind însă blocat de acest sistem pe care încerca să-l modifice.

Astfel, aduc în prim-plan problematica numărului mare de persoane aflate în diverse consilii de administraţie”, a mai scris Florin Roman, în postarea sa pe Facebook.

Persoane ,,sus puse” pe criterii politice

Deputatul PNL a mai vorbit despre ineficiența sistemului și persoane ce au ajuns în funcții cheie, doar pe criterii politice.

Mi se pare sfidător ceea ce se întâmplă…și nu vorbim despre salariile din aceste instituții, care sunt amețitoare.Reamintesc faptul că, încă din luna iunie 2019, am depus o propunere legislativă pentru diminuarea numărului de membri din consiliile de administraţie și din consiliile de supraveghere.

Pe lângă indemnizațiile ENORME, persoanele desemnate în asemenea poziții generează o POVARĂ FINANCIARĂ care nu se justifică.

Este de notorietate cum personaje politice, unele FĂRĂ EXPERIENȚĂ profesională, ocupă concomitent mai multe mandate în aceste consilii, deși nu își pot exercita prerogativele în mod optim.”, scrie Florin Roman.

Florin Roman, critică la Ministrul Sănătății

În urma incendiului de la Matei Balș, deputatul de Alba a avut un mesaj clar pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. El a mărturisit că fostul ministru, Nelu Tătaru, ar fi gestionat altfel problemele din sănătate.

A fost un ministru harnic. Chiar devotat. Nu și-a văzut familia o vreme îndelungată, deși are un copil mic. A suportat cu stoicism toate mojiciile pesediste. Și de la unii, care se visau miniștri!”, a spus Florin Roman.