Transformare inedită. Fosta casă a pionierilor, cea care se situează pe strada Petre Ispirescu din Bistriţa-Năsăud, a fost transformată într-un sanctuar al longevităţii cu un grad de confort sporit care a necesitat o investiţie remarcabilă în ceea ce priveşte lucrarea de reamenajare, modernizare şi dotare cu aparatură de haloterapie adecvată.
Proprietarul Claudiu Pop-Buia, a inaugurat cu puţin timp în urmă un centru destinat exclusiv terapiei cu sare în urma efectuării unor demersuri de lucrări de modernizare.
Claudiu Pop-Buia: „E mai ieftin să previi decât să tratezi”
”Având în vedere vremurile pe care le trăim, m-am gândit la ce am putea face să ajutăm oamenii. Știam de foarte mult timp de terapie cu sare sau salinoterapia. Am fost de câteva ori la Praid, mi-a plăcut tot mai puțin praful pe care îl inspiri de acolo. Mă gândeam demult să fac o investiție în domeniu.
Am dat și pentru un medic specialist care a făcut haloterapie la București și m-a inspirat și un american care a făcut peste 1000 de saloane de genul acesta. Când am citat despre haloterapie, am fost fascinat de câte beneficii are și am decis să fac la Bistrița așa ceva. Am investit mult, dar nu m-am gândit la bani, ci la benefiociile pentru sănătate”, a declarat Claudiu Pop-Buia, care mai are și afaceri în străinătate.
”Particulele acestea intră în aparatul nostru respirator, iar pentru că sarea conține clor, omoară bacteriile și virușii, iar clorul dezlipește mucusul din aparatul nostru respirator, ceea ce ajută la tratarea diferitelor boli de plămâni. Se pot trata astmul, răceala, bronșita, tusea fumătorului, fibroza chistică, pneumonia.
Haloterapia elimină mucusul și flegma lipicioasă din plămâni, ajută la sănătatea pielii, în boli precum eczema, inflamațiile, pielea uscată, erupțiile cutanate, pielea grasă, ajută și la alergii, rinite alergice, sinuzită, răceală, gripă, reduce stresul și oboseala, oferă somn mai profund și reduce nevoia de inhalatoare și antibiotice. E un antibiotic lăsat de Dumnezeu. Nu are contraindicații. Poate veni oricine, și copii, și bătrâni, indiferent dacă sunt sănătoși sau bolnavi. E mai ieftin să previi decât să tratezi”, a spus el.
Eficientizare în 10-15 şedinţe
Pentru eficientizarea unei şedinţe se necesită un unmăr de 10-15 sesiunui.
”O ședință durează 45 de minute. Intri în cameră, este muzică relaxantă, stai și inspiri sarea. În timpul ședinței se formează ca un nor de ceață. Atâta sare este înăuntru. Este de 10-15 ori mai eficientă decât o salină subterană din cauza cantității mari de sare care se găsește în camerele în care facem haloterapie”, a spus Claudiu Pop-Buia.