Fostul antrenor de la CFR Cluj, Dan Petrescu, ar putea să revină în Liga I după ce a fost dat afară de la formația turcească Kayserispor. Antrenorul a motivat despărțirea de de echipă invocând motive familiale.

Petrescu a declarat că s-a despărțit de cei de la Kayserispor pe cale amiabilă, iar echipa ocupă un loc bun în campionatul Turciei.

„Am o problemă personală și a trebuit să opresc aventura mea aici. Trebuie să plec. Patroana a înțeles, am rămas în relații foarte, foarte bune. Echipa e pe un loc bun acum, nu e pe un loc retrogradabil. Având o problemă personală, chiar nu mai pot antrena nicăieri acum”.

Dan Petrescu a stat în Turcia doar patruzeci și cinci de zile pe banca Kayserispor.

Revenire în Liga I la o echipă suspriză

Fostul internațional are planuri mari și dorește să revină pe banca tehnică a unei echipe românești. Antrenorul ar putea să preia echipa lui Leo Grozau, formația Sepsi Sfântu Gheorghe. Șefii echipei își doresc să se bată la titlu, iar venirea lui Dan Petrescu ar fi soluția perfectă pentru acest lucru. Conform GSP.ro, antrenorul este în negocieri cu Sepsi.

Echipa lui Grozau a fost înființată în 2011 și a intrat în Liga I în 2017. Sepsi ocupă locul patru în clasamentul Ligii I, iar venirea lui Dan Petrescu este tot mai probabilă. Conform sursei citate, Petrescu ar putea veni în vară pe banca celor de la Sepsi.

Campion de patru ori în România

Fostul antrenor de la CFR Cluj a precizat că-și dorește să se întoarcă, dar pentru moment a decis să ia o pauză.

„Vreau să mă întorc, dar deocamdată doar văd meciuri ca să îmi potolesc foamea de fotbal. Aș alege un club cu care să pot lupta în partea de sus a clasamentului, nu vreau să mă bat pentru salvarea de la retrogradare. Mi-aș dori foarte mult să devin primul antrenor care câștigă titlul în România cu trei echipe diferite”, a precizat Petrescu.

Fostul internațional a câștigat titlul în România cu Urziceni ( 2009) și trei cu CFR Cluj (2018, 2019 și 2020).