Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale timp de 26 de ani, contiunuă războiul în justiție cu conducătorii Federației Române de Fotbal. Cunoscutul doctor a declarat în repetate rânduri că la FRF s-au instalat personaje care n-au legătură cu sportul-rege: „Tripleta Burleanu-Bodescu-Vișan e o nenorocire. Nu se pricep la fotbal. La Mogoșoaia l-am văzut Burleanu jucând fotbal, îi căutau subalternii ochelarii in iarbă. Se înroșește când e contrazis, nu știe să dialogheze”, a afirmat fostul medic al echipei naționale Pompiliu Popescu.

Doctorul Pompiliu Popescu. participant cu naționala României la cinci turnee finale, a fost concediat de FRF chiar înainte de EURO 2016. Imediat după aceea a trimis scrisori la FIFA și UEFA, explicând modul în care a fost demis, specificând și faptul că nu a încasat banii pe care îi avea de luat.

Pompiliu Popescu a vorbit ieri la Realitatea TV despre noul termen pentru dizolvarea FRF: 19 martie 2021. Fostul medic al echipei naționale este de părere că fotbalul românesc are și el un ”stat paralel”.

”Ei nu sunt așa puternici. Se bazează foarte mult pe statul paralel din fotbal. (Vasile) Dâncu rezolvă toate problemele lor. Nu este de mirare că acest stat are ramificația lui în fotbal. O trăim și o vedem. Ei au intervenit în actul de judecată. Luați-o de la Gică Popescu. Nu trebuie să ne mire. Lucrurile se amâna în ideea că vor veni oameni politici la conducere și îi vor spăla. Să nu ne închipuim că justiția se face legată la ochi.

Orice serviciu de informații are juriști puși care se ocupă special de tot felul de probleme și au acces la instanță. O să vedeți în martie că nu o să vă mire că o să le dea câștig de cauză. Sperăm ca lucrurile să fie bune. Statul paralul din fotbal este alimentat cu banii de la UEFA și FIFA. Nu au voie să îi cheltuiască.”