Dominic Fritz s-a deplasat la Piața 700 după incendiu și a susținut o conferință de presă

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a susținut sâmbătă o declarație de presă, în Piața 700, alături de viceprimarul Cosmin Tabără, după incendiul din piața de flori. Edilul a spus că incendiul reprezintă mai mult decât un accident, fiind un simbol al incompetenței cu care a fost condusă Societatea Piețe S.A. Se caută noi soluții pentru florari. Edilul timișorean cere demiterea directorului Societate Piețe S.A. În același imp, directorul Ionuț Nasleu î-a răspuns lui Dominic Fritz din concediu, cu jigniri, relatează TION .

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în Piața 700 din zona centrală a Timișoarei a izbucnit un incendiu de proporții. Flăcările s-au extins cel mai probabil de la un cablu electric suprasolicitat sau defect. Deși nu au fost înregistrate victime, o parte din piața de flori a fost distrusă. Pompierii au fost anunțați în jurul orelor 2 a.m. și au lichidat incendiul în jurul orei 3:00. Echipajele de intervenție au fost impresionante.

Dominic Fritz cere demiterea directorului Societate Piețe SA

Conștientizând gravitatea situației, primarul Dominic Fritz s-a deplasat personal sâmbătă, 13 februarie, la fața locului, de unde a susținut o declarație de presă.

”Au fost cam 200 de mp distruși de foc. Este clar că instalația electrică a fost de vină. Am vorbit cu cei de la ISU că această clădire, fiind mai veche, nu avea nevoie de aviz din partea ISU, dar este clar că aici trebuie să fie asigurată siguranța împotriva incendiilor și să fie respectate toate prevederile legale”, a spus Dominic Fritz.

Dominic Fritz a transmis că în perioada următoare toate piețele din Timișoara vor fi inspectate, pentru ca aceste situații să fie preîntâmpinate. De asemenea, Fritz va solicita cu această ocazie și demiterea lui Ionuț Nasleu din funcția de director al Piețe S.A.

”Pentru mine, acest incendiu nu este doar un accident, ci un simbol al incompetenței”, a declarat Dominic Fritz

”Pentru mine, acest incendiu nu este doar un accident, ci un simbol al incompetenței cu care a fost condusă Societatea Piețe S.A. Este un simbol al incompetenței și grotescului cu care s-a înconjurat fostul primar Nicolae Robu. Pe această cale voi cere consiliului de administrație să îl demită pe Ionuț Nasleu din funcția de director. Nu ne surprinde această situație”.

Comercianții de flori din Piața 700 își vând momentan marfa în jumătatea de hală care nu a fost afectată de incendiu. Reprezentanții primăriei spun că încearcă să îi mute pe florari până la revenirea la normal. Ar fi ceva variante, în piața de legume și fructe de vizavi sau în căsuțele de lemn folosite la târgurile de sărbători. Piețarii nu sunt însă impresionați. Ei se plâng că plătesc oricum o chirie de 900 de lei în fiecare lună, la care se adaugă și o sumă de 70 de lei taxa pentru ridicarea gunoiului. Plătesc chiar și pentru a merge la toaletă, mai precizează sursa citată.

Se caută soluții pentru modernizarea pieței

„Săptămâna viitoare trebuie să găsim o soluție, să vedem unde putem să-i mutăm, pentru că vine 1 martie, 8 martie, este perioada cea mai prolifică. Nu mai are rest să ne lamentăm, noi trebuie să punem umărul împreună și să găsim o soluție pentru modernizarea acestei piețe. Suntem obligați să o facem, pentru că o modernizare de moment nu va fi soluția. (…) Cred că trebuie să rupem din altă parte”, a spus viceprimarul Cosmin Tabără.

Din partea societății Piețe S.A. nu a fost însă nimeni în piață la momentul vizitei reprezentanților primăriei.

Ionuț Nasleu este director la Piețe S.A. din aprilie 2019. A fost pus întâi director interimar de fostul primar Nicolae Robu, căruia i-a fost o vreme și consilier personal. Din iunie 2019, Nasleu a dat concurs pe post, astfel că este director cu concurs, ceea ce înseamnă că demiterea lui reprezintă o provocare pentru administrația Fritz.

Ionuț Nasleu a răspuns pe Facebook cu jigniri la adresa lui Dominic Fritz

Aflat în concediu, ”în alte țări cu soare pline”, Ionuț Nasleu i-a răspuns lui Fritz pe rețeaua de socializare. El chiar l-a jignit pe edilul timișorean în postarea sa pe Facebook.

„Țin să fac câteva precizări scurte referitoare la acuzațiile primarului Dominic Fritz de astăzi. Investițiile în modernizarea piețelor se fac de către primărie, nu de către SC Piețe SA. Pierderile s-au cumulat deoarece, de când sunt director, am făcut reparațiile pe care primăria nu le făcuse în ultimii 12 ani. Aceste reparații au permis funcționarea piețelor în condiții decente până se alocau fonduri de către primărie pentru investiții majore. (…) Domnul primar pare că devine un influencer online, la concurență cu Bianca Drăgușanu… Are consilieri mulți, dar pare că sunt degeaba… Prostul de Fritz, îmi cere demisia, dar să explice că e depășit…”, a transmis directorul Piețe S.A., pe Facebook .