Cu toate amânările cauzate de pandemia de coronavirus evenimentul Brit Awards va avea loc acum și va fi un eveniment pilot. Pe lângă faptul că este primul spectacol cu public numeros, evenimentul oferă câteva noutăți. În primul rând, trofeele sunt dublate, pe lângă trofeul propriu-zis vedetele primind și un mini trofeu. Premiul prestigios,trofeul pentru întreaga carieră, a fost primit doar de trei bărbați, Elton John, Robbie Williams și David Bowie. Vedeta pop americană Taylor Swift va deveni marţi prima femeie recompensată cu trofeul pentru întreaga carieră, Global Icon.

Taylor Swift este primul artist din lume care are patru albume consecutive vândute în, peste un milion de exemplare, în prima săptămână de la apariție. Cântăreața va fi totodată şi primul artist din afara Marii Britanii recompensat cu acest premiu. Trofeul este descris de către Brit Awards drept cea mai importantă distincţie a sa. Vedeta nu concerta la ceremonia care se va desfăşura cu public, în cadrul programului-pilot guvernamental de evenimente live . 4000 de persoane vor fi prezente iar peste jumătate din numărul total al biletelor au fost acordate lucrătorilor esenţiali din Londra.

Cum se va desfășura gala Brit Awards

Prezentat pentru a patra oară consecutiv de Jack Whitehall, spectacolul se va deschide cu un concert susţinut de Coldplay. Printre alţi artişti care vor concerta în cadrul galei se numără Dua Lipa, The Weeknd, Olivia Rodgrigo şi Headie One. Alt invitat, cântăreţul Rag’n’Bone Man va interpreta cel mai recent single al său, ”Anywhere Away From Here”. Acesta va cânta alături de ansamblul Lewisham and Greenwich NHS Trust Choir, alcătuit din angajaţi din cadrul Serviciului Naţional de Sănătate (National Health Service – NHS).

Taylor Swift are șanse laîncă un premiu, încheind gala cu două premii. Vedeta este nominalizată şi la categoria ”cea mai bună artistă solo internaţională”, trofeu pe care l-a mai câştigat în 2015. Ea concurează la această categorie cu Ariana Grande, Billie Eilish, Cardi B şi Miley Cyrus.

Conform datelor prezentate de compania specializată „Official Charts Company‟, Taylor Swift este artista cu cele mai bune vânzări de până în prezent în acest an în Marea Britanie, notează BBC.