Bill Gates intenționează să investească 2 miliarde de dolari în proiecte ;i start-up-uri pentru prevenirea schimbărilor climatice

Bill Gates, renumitul magnat american, fondator al Microsoft, intenţionează să investească 2 miliarde de dolari în proiecte şi start-up-uri în următorii cinci ani pentru a preveni schimbările climatice, relatează dpa.

Declarațiile recente ale lui Bill Gates sunt îmbucurătoare. El este cunoscut ca un mare filantrop și ca o persoană preocupată de sănătatea persoanelor și copiilor din lumea săracă. Într-un mod direct sau indirect, Bill Gates s-a implicat în ultimul deceniu pentu îmbunătățirea vieții și sănătății multor copii și adulți din Africa.

”Inovațiile sunt necesare pentru a preveni un dezastru climatic”, a declarat Bill Gates

”Inovaţiile sunt necesare pentru a preveni un dezastru climatic”, a afirmat Bill Gates în declaraţii publicate luni în cotidianul de afaceri german Handelsblatt. ”Acest lucru nu este imposibil, însă va fi foarte dificil”, a adăugat el.

Bill Gates a solicitat, de asemenea, o implicare mai mare a autorităților. El a cerut o creştere de cinci ori a investiţiilor guvernamentale în cercetarea energiei curate şi a altor inovaţii climatice din întreaga lume în următorul deceniu.

Bill Gates solicită o implicare mai mare a autorităților în problemele climatice

Antreprenorul şi filantropul american este conștient că pentru obținerea unor rezultate excelente va fi nevoie de o implicare deosebită. El estimează că va fi nevoie de cel puţin 110 miliarde de dolari anual pentru cercetare.

În noua sa carte, „Cum să eviţi un dezastru climatic”, Bill Gates cere ca emisiile de dioxid de carbon să fie eliminate complet până în 2050 pentru a se evita pagube economice şi de mediu enorme.

Bill Gates: omul trebuie să schimbe economia fizică într-un ritm nemaivăzut până acum

Bill Gates dorește, la fel ca mai mulți vizionari occidentali, o lume verde, nepoluantă. El susţine că omul trebuie să schimbe economia fizică într-un ritm nemaivăzut până acum. În plus, crede că taxele pe CO2, tranzacţionarea certificatelor verzi şi energiile alternative, precum energia solară şi eoliană, sunt indispensabile.

Prin eforturi generale se estimează că în anul 2030 întreaga lume și economia mondială se va baza pe principii moderne și generatoare de soluții durabile. Planeta și oamenii ar putea fi mai bune și cu un viitor deosebit.