Urmare a câştigării concursului de manager al Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”, de către Gavril Ţărmure, postul de conducere de la Centrul Judeţean pentru Cultură a rămas vacant.

Pânâ recent, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud era condus de către Gavril Ţărmure, însă acesta a reuşit să câştige concursul de proiecte de management organizat de Primăria Bistriţa.

Drept urmare, acesta va ocupa acum funcţia de manager al Centrului Cultural Municipal pentru o perioadă detrei ani de zile.

Gavril Țărmure la cârma Centrului Cultural Municipal

„Știm public că pleacă. Am înțeles din discuția mea de ieri cu domnul Țărmure că în prima fază – cei din Primăria Bistrița au zis rezolvă lucrurile mai repede.

Dar acum ele se prelungesc până după ședința de Consiliu Local, având în vedere validarea rezultatelor concursului”, a confirmat Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean, în subordinea căruia se află și Centrul Județean pentru Cultură.

Nominalizarea unui manager interimar

Într-o conferinţă de presă, acesta mai precizat şi faptul că, în conformitate cu prevederile legale, preşedintele CJ nominalizează un manager interimar.

„Vom da de urgență drumul în paralel și la concurs, pentru a avea un nou manager la Centrul Județean pentru Cultură.

În două–trei zile, veți afla cine este, dar nu va fi decizia mea. Veți vedea cine este și cum a fost desemnat. Nu pot comunica acum public înainte de a mă întâlni cu oamenii” a explicat Radu Moldovan.

Conform spuselor sale, managerul intermiar va fi ales din cadrul intern, dintre angajaţii instituţiei.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a subliniat că Ţărmure va putea pleca imediat ce va fi înştiinţat de faptul că poate să îşi înceapă munca la Centrul Cultural Municipal.