Gheorghe Falcă, Vicepreședintele Partidului Național Liberal , susține că acest scandal ce s-a pornit în interiorul partidului se va încheia zilele următoare. Rareș Bogdan și secretarul general Robert Sighiartău au cerut demisia lui Ludovic Orban

”Punctul de vedere al prim-vicepreședintelui PNL se va discuta, posibil, în interiorul partidului, dar niciodată în exteriorul partidului (…). Eu cred că în PNL acest subiect se va închide în trei zile, pentru că suntem oameni responsabili și știm ce trebuie să facem în următorii ani”.

”Domnul Orban a fost unul dintre cei mai responsabili oameni politici, a reușit să dea jos un Guvern Dăncilă într-un moment greu pentru România, apoi și-a asumat o guvernare când mai toți fugeau de la guvernare, în momentul în care a venit această criză a pandemiei.

Anul 2020 a fost unul dintre cei mai grei ani pentru acest glob, iar Guvernul Orban a închis pozitiv anul, cu speranțe foarte mari pentru 2021. De aceea, astăzi, Ludovic Orban trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil și care va avea și o responsabilitate majoră pentru următorii patru ani, din poziția de președinte al Camerei Deputaților”.

Congresul din toamnă

Gheorghe Falcă îl susține pe  Ludovic Orban și nu e de acord cu  demisia lui din  funcția de lider al PNL.

”Eu nu mi-aș dori, personal, pentru că noi o să avem posibil în toamnă un Congres și eu cred că nu este nevoie să facă astăzi un astfel de gest, ci în cadrul Congresului, cei care vor fi responsabili și o să-și asume atât o candidatură pentru funcția de președinte, de prim-vicepreședinte, atunci partidul va intra în logica unei competiții interne (…). Eu cred că în acest moment, domnul Orban împreună cu echipa PNL are responsabilitatea să sprijine legislativ această guvernare”.

Robert Sighiartău, secretar general al partidului liberal, a declarat pentru Digi24 că Ludovic Orban trebuie să plece de la conducerea Partidului Național Liberal.