Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că începând din 15 martie se pot face programările pe platforma online pentru populația generală.

Inocularea vaccinului ar urma să aibă loc din luna aprilie, a declarat, duminică, Valeriu Gheorghiță.

„În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie”, a spus Gheorghiţă, la Digi 24, citat de Agerpres.

Din 15 martie se pot face înscrieri pe platforma de vaccinare

Gheorghiță a mai precizat că din 15 martie vor fi active listele de așteptare pentru vaccinare anti-COVID-19. Orice persoană ce se va intra  pe platforma online va putea vizualiza câte persoane se află înaintea sa și poate estima data la care ar putea să se înscrie pentru vaccin.

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că activitatea listei de așteptare pe platformă depinde de cele 750 de centre de vaccinare din țară prevăzute în campania de vaccinare.

În contextul primirii de noi doze de vaccin în România, coordonatorul a adăugat că „de mâine (luni – n.r.) vor fi cel puţin 30.000 de persoane vaccinate în fiecare zi”. „Vom avea zile în care vom depăşi 40.000 de persoane vaccinate”, a adăugat Gheorghiţă.

Peste 200.000 de vaccinuri produse de compania Pfizer BioNTech urmează să ajungă în România de 1 martie

Astăzi, 1 martie, 214.110 doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech urmează să ajungă în țara noastră, pe cale aeriană. Dozele vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul tuturor dozelor de vaccin  către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile produse de către compania Pfizer BioNTech sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.