Cea de-a 63-a gală Grammy Awards, organizată de The Recording Academy va avea loc pe 14 martie. Evenimentul va fi prezentat de Trevor Noah.

Programul galei va include reprezentaţii artistice susţinute de Taylor Swift, Harry Style, Megan Thee Stallion, Cardi B, Bad Bunny. Sunt invitați și Billie Eilish şi Post Malone, au anunţat, reprezentanţii The Recording Academy, instituţia care decernează aceste premii muzicale.

Reprezentaţia cântăreţei Taylor Swift va marca prima ei apariţie la gala Grammy după 2016. Atunci cântărața a câştigat premiul pentru cel mai bun album al anului, cu materialul discografic „1989”.

Gala de duminica viitoare va aduce un omagiu sălilor de concerte independente, care au fost grav afectate de pandemie. Intenția a fost transmisă într-un comunicat al reprezentanţilor The Recording Academy.

„Barmani, manageri de box-office şi oameni care lucrează în fiecare zi la Troubadour (Los Angeles), Hotel Cafe (Los Angeles), Apollo Theater (New York) şi The Station Inn (Nashville) vor prezenta premii în diverse categorii pe parcursul întregii gale”, se precizează în comunicat.

Artiști care vor participa la gala online Grammy Awards

Alți artişti care au fost invitaţi să urce pe scena evenimentului sunt Roddy Ricch, Black Pumas, BTS, Brandi Carlile, DaBaby, Lil Baby, Doja Cat, Mickey Guyton, Haim, Brittany Howard, Miranda Lambert, Dua Lipa, John Mayer, Maren Morris şi Chris Martin.

Reprezentanţii The Recording Academy au mai declarat că toţi aceşti muzicieni „vor participa împreună la gală, în timp ce se află despărţiţi din motive de siguranţă sanitară, pentru a interpreta muzică unii pentru ceilalţi, ca o comunitate”.

Cântăreaţa Beyonce se află detașat în fața artiştilor care au primit cele mai multe nominalizări la premiile Grammy. În acest an Beyonce va concura la nouă categorii. Vedeta este urmată în acest clasament de Dua Lipa, Roddy Ricch şi Taylor Swift, care au primit câte şase nominalizări.

Anul trecut, decernarea Premiilor Grammy a adus o surpriză. Prima participare a lui Billie Eilish la o gală Grammy s-a soldat cu o avalanșă de premii și discursuri de mulțumire. Tânăra artistă, în vârstă de doar 18 ani, a câștigat în 5 din cele 6 categorii în care fusese nominalizată. Albumul anului, Piesa anului, Cel mai bun Artist Nou, Înregistrarea anului și Cel mai bun album vocal pop, toate au ajuns la Billie și la fratele ei, Finneas.