Conform Agerpres studenții protestează împotriva guvernului care vrea să le ia un drept, gratuitatea transportului,  obținut în anul 2017.

„Suntem aici pentru a ne apăra un drept care ne-a fost oferit, iar acum Guvernul vrea să ni-l ia. (…) Vom protesta până când vom fi luaţi în seamă”, a spus un student.

O studentă a explicat  de ce speră ca Guvernul să ţină cont de aceste proteste.

„Eu am nevoie de acest tren gratuit, mai ales că vin aici la facultate din Galaţi, iar trenul este foarte scump pentru mine şi nu mi se pare normal să dau atâţia bani. Nu e corect să ni se ia acest drept care ne-a fost dat din 1 februarie 2017. De aceea, militez pentru dreptul meu. Merg destul de des acasă, dar şi dacă merg o singură dată pe lună, dau 100 de lei şi nu mi se pare normal, pentru că am vrea să fim mai aproape de familie. E foarte greu, nu doar pentru mine, ci şi pentru alţi studenţi care fac facultatea foarte departe de casă. Voi rămâne aici şi voi lupta pentru acest drept”, a spus tânăra.

Studenții nu înțeleg de ce s-a scos gratuitatea transportului fără a se fi discutat cu ei.

Ei au avut pancarte pe care scria „Educaţia e pe drumuri şi studenţii plătesc bilet!”, „Să vă fie frică, studenţii se ridică!”, „Vă rugăm să ne scuzaţi că nu suntem deputaţi!”.

Paul Stiegelbauer, reprezentantul Ligii AC şi ANSOR Timişoara, a spus că nu este normal li se ia acest drept studenţilor.

„Am încercat să pornim discuţii cu reprezentanţi ai Guvernului, prin reprezentanţii noştri la nivel naţional, dar în continuare nu primim niciun răspuns sau propunere de negociere. Nu vom accepta aceasta lipsă de respect faţă de noi şi de drepturile noastre. (…). În fiecare oraş mare din ţară există un protest organizat de ANOSR, iar în oraşele mai mici, care nu sunt reşedinţe de judeţ, există colegi care protestează în faţa gărilor”, a declarat reprezentantul Ligii AC şi ANSOR.