Cetăţenii din Bistriţa care sunt rezidenţi în vecinătatea Podului Berăriei şi-au pierdut de-a dreptul răbdarea În zona respectivă s-au efectuat o serie de lucrări care au lăsat „cadou” nenumărate capcane.

„Aici Dorel a tăiat și săpat asfaltul și dus a fost…. Oamenii care trec cu mașinile prin zonă dacă nu sunt pe fază – praf își fac barele de protecție și nu numai. Made în România! Vrem să găsim o rezolvare gropilor rezultate în urma unor săpături în zona Podului Berăriei! Zilele trecute, după ploile care s-au abătut asupra orașului, gropile au devenit adevărate capcane!”, a scris o cititoare pentru bistriteanul.ro

Telefoane peste telefoane, însă toate în zadar

Potrivit cititoarei, aceasta ar fi sunat în nenumărate rânduri atât la Primărie cât şi la persoana responsabilă cu reparaţiile de faţă, însă răspunsul pe care l-a primit, respectiv, că nu se poate face nimic, i-a lăsat, pe bună dreptate, un gust amar.

„Povestea este hilară și are un gust amar… Mai ales când apelezi la autoritățile locale! Am sunat la Primăria Bistrița și, după un șir nesfârșit de numere de telefon primite, am ajuns la domnul Cadar, care gestionează reparațiile de pe străzile orașului. Domnul Cadar mi-a explicat foarte degajat că nu se poate face nimic! Pentru că acele săpături au fost făcute de o firmă care nu a obținut autorizație pentru lucrări.

În cazul în care se primește o notă internă (???) ar putea soluționa acoperirea gropilor. După spusele dânsului – responsabilitatea revine firmei care a efectuat lucrările! L-am întrebat dacă știe despre ce firmă e vorba. Mi-a răspuns că nu știe, dar să-l sun pe domnul Marica, pentru că el cunoaște situația eliberării autorizațiilor… Culmea, și mai hilar… acest gen de lucrări primesc autorizații abia din aprilie, conform spuselor domnului Cadar…”, a transmis dezamăgită Ionela Baciu, pentru sursa citată.

Aceasta a ţinut să mai precizeze faptul că firma răspunzătoare cu realizarea lucrărilor, fără să deţină aparent autorizaţia necesară, a închis până la urmă circulaţia în zonă, în urmă cu 14 zile, în momentul în care au efectuat săpăturile respective.

„Accesul de pe Libertății spre podul Berăriei nu era permis în acea seară. Se întâmpla în data de 29 ianuarie, când mă întorceam de la muncă, în jurul orei 23.00. Erau multe utilaje acolo și oameni! Era o activitate în adevăratul sens al cuvântului… Poliția nu ar trebui să știe când se oprește traficul așa…?

Cine este această firmă? De ce nu se sesizează nicio autoritate locală? Chiar trăim într-un oraș fără stăpâni…?!? Fără autorități care să-și asume faptul că trebuie să muncească pentru locuitorii orașului…? Mai ales că au fost și solicitați în acest sens,” s-e întrebă nedumerită Ionela Baciu.