Noua Divizie pentru Soluții Informatice Integrate a Bosch are 17.000 de angajați și va începe lucrul în ianuarie. Compania a anunțat schimbarea la față a industriei auto prin dezvoltarea unor computere capabile de câteva miliarde de operații pe secundă.

Grupul BOSCH a obținut încă din vara anului 2020 contracte de peste 2,5 miliarde de euro.

Computerele auto sunt esențiale pentru extinderea rolului de lider pe piața auto

„Computerele auto reprezintă un potențial imens pentru Bosch. Chiar și acum, computerele noastre de înaltă performanță reprezintă garanția că producătorii auto ne consideră unul dintre partenerii lor principali în materie de inginerie și tehnologie”, a declarat Harald Kroeger, membru al Consiliul de Administrație al Robert Bosch GmbH.

Piața acestor sisteme au o valoare de 20 de miliarde de euro și vor crește cu 15 %, începând din 2021 și până în 2030.

Cei 17.000 de angajați din noua Divizie pentru Soluții Informatice Integrate reunește ingineria hardware și sofware pentru computere auto, senzori și unități de comandă pentru toate domeniile auto. Angajații își vor începe activitatea din ianuarie 2021.

Computere auto pentru toate aplicațiile din industria automotive

,,Aceste computere, noile versiuni multifuncționale ale echipamentelor electronice auto, încorporează din ce în ce mai multe funcții ale unităților de comandă individuale în module electronice centrale, foarte puternice.

De peste un an, computerele auto Bosch controlează funcții precum sistemele de asistență pentru șofer și mișcările de deplasare ale autovehiculelor produse.

Și în curând li se vor alătura computerele centrale pentru funcțiile cabinei și echipamentele electronice ale caroseriei” precizează reprezentanții Grupului BOSCH.

Computerele au puterea de a calcula de câteva miliarde de operații pe secundă și sunt capabile să prelucreze volume mari de date necesare conducerii automatizate. Potrivit McKinsey, cota software-ului în valoarea unui autovehicul va crește de la doar 10 procente, astăzi, la 30 de procente, în viitor.

Caracteristică standard pentru toate autovehiculele

Computerele auto care pot gestiona astfel de funcții software și volume de date vor deveni o caracteristică standard pentru toate autovehiculele, computerul preluând astfel  sarcinile îndeplinite de până la zece unități de comandă.

„Computerele auto sunt esențiale pentru reducerea semnificativă a complexității sistemelor electronice și pentru a le face cât mai sigure posibil”, a declarat Kroeger.

Reprezentanții BOSCH preconizează că în anii următori un singur computer central o să fie responsabil pentru controlul mișcării autovehicului și a echipamentelor electronice ale caroseriei.

,,Astfel de computere centrale vor fi cu mult mai puternice: în ultimii 20 de ani, puterea de calcul a unei unități de comandă destinate inițial navigării a crescut cu un factor de 3.000.”

,,Calculatoarele auto Bosch vor face posibilă chiar și gestionarea funcțiilor de conducere foarte complexe din domeniile individuale ale autovehiculelor”, a declarat dr. Mathias Pillin.

El va prelua funcția de președinte a noii Divizii pentru Soluții Informatice Integrate  începând din ianuarie 2021.

Designul modular

Pentru producătorii auto, obiectivul final e reprezentat de o arhitectură de programare software și sisteme pentru întregul autovehicul. Toate computerele centrale și unitățile de comandă sunt perfect compatibile. Un astfel de design modular oferă o flexibilitate suplimentară.

„Designul nostru modular pentru computerele auto și portofoliul nostru vast înseamnă că Bosch poate satisface toate nevoile producătorilor auto”, a declarat Pillin.

Grupul Bosch în România

Grupul Bosch a înregistrat în 2019 un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piața din România. Grupul german e prezent de peste 25 de ani pe piața din România și are un număr de 8.000 de angajați.