Și spre suprinderea cetățenilor, firma de salubrizare este cea care nu respectă colectarea selectivă a gunoaielor.

Firma adună deșeurile înt-run singur camion și le amestecă, neținând cont de efortul clujenilor de a arunca gunoiul selectiv. Clujenii se plâng de faptul că firma de salubrizare nu vine la timp pentru ridicarea deșeurilor, iar coșurile sunt mereu pline.

Un clujean a făcut poze cu modul în care deșeurile ocupă tomberoanele, iar munca clujenilor de a colecta selectiv gunoaiele este în zadar.

„Punctul de colectare selectivă de pe strada Tecuci nr. 2, este sub orice critică. Toate tomberoanele sunt pline ,colectează selectiv dacă poți! Și asta se întâmplă foarte des, firma de salubritate nu prea vine să ridice gunoiul selectiv.  Iar atunci când vine, îl amestecă tot în camion.

Noi ne chinuim în apartamentele noastre mici și colectăm selectiv și mă duc la tomberon să le pun selectiv, dacă am loc și vine camionul de la salubritate și le amestecă toate în camion”, a precizat un clujean, informează monitorulcj.ro.

Cluj. Firma de salubrizare nu ține cont de interesul clujenilor

Problema firmelor de salubrizare din Cluj nu reprezintă o noutate pentru oamenii locului.

La sfârșitul anului 2020, un alt clujean a postat un videoclip pe un site de socializare cum muncitorii de la salubritate aruncau toate gunoaiele în același loc. Ei nu au ținut cont de fracție.

Consiliul local a încercat să intervină și a propus mai multe măsuri pentru care selectarea colectivă să fie respectată.

„După cum toată lumea știe și vede. Cele patru fracții nu se colectează separat, cum este obligatoriu legal. În realitate sunt ridicate de aceleași mașini de gunoi, amestecate. E frustrant când în casă  pun separat materialele reciclabile. Le spăl și le pun separat în tomberoanele dedicate și văd cum sunt colectate”, a precizat Radu Boloveschi în acea perioadă, citează monitorulcj.ro.

Persoanele care nu respectă regulile colectării selective pe patru fracții pot fi amendați cu sume între între 1.000 și 2.000 de lei. Amenzile pentru persoanele juridice ajung să fie de zece ori mai mari.