Orice întârziere este în defavorarea românilor. Primarii abia așteaptă să primească banii pentru administrarea centrelor de vaccinare, pensionarii așteaptă să vadă când și cu cât li se vor mări veniturile.

După prima rundă de negocieri, președintele Iohannis a declarat că nu sunt bani necesari pentru a fi îndeplinite toate cerințele în același timp.

Subtil, a trasat sarcina ca ANAF să-și facă mai bine treaba și să colecteze veniturile mai bine.

Guvernul nu știe cum să împartă banii românilor

Momentan, Klaus Iohannis nu a o oferit un termen precis, însă, consideră că în luna iunie ar exista o posibilitate. Eforturi ar trebui să facă toate ministerele, pentru reducerea cheltuielilor.

La acest moment, nu se poate nici de o cifră exactă a punctului de pensie. Se așteaptă rectificarea bugetară din vară.

Pe de altă parte, premierul Cîțu susține că bugetul pentru pensii si alocații ar trebui să fie mărit cu aproape 11 miliarde de lei.

Cîțu vs Orban– Neînțelegeri pe tema bugetului

Relația dintre premierul Florin Cîțu și președintele PNL, Ludovic Orban, este încordată.

După întâlnirea cu președintele Iohannis, Cîțu a declarat că are o opinie diferită în ceea ce privește majorarea pensiilor.

” Ca și coaliție, avem obiective foarte clare: pensiile să fie bazate pe contributivitate. Vom vedea care va fi forma finală, dar repet, anul acesta pensiile vor fi mai mari decât anul trecut”, a subliniat premierul Cîțu.

Orban ar vrea ca acestea să fie indexate cu inflația de anul trecut plus jumătate din creșterea salariului mediu pe economie.

Guvernul se confruntă cu proteste în masă

Până la aprobarea bugetului pentru anul acesta, sindicatele din toate domeniile au ieșit în stradă, nemulțumite de anunțul privind înghețarea pensiilor și a salariilor.

Polițiștii, profesori, medicii, funcționarii publici, pensionarii toți susțin că sunt amânați. Pandemia este doar un pretext pentru Guvern, întrucât nu vor să găsească surse de finațare, susțin liderii de sindicat.