Simona Halep, număr 2 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe poloneza Iga Swiatek, cu 3-6, 6-1, 6-4, duminică, la Melbourne, relatează Agerpres .

Simona Halep (29 ani), a doua favorită a turneului australian, s-a impus în faţa campioanei de la Roland Garros după o oră şi 50 de minute. În sferturi campioana noastră o va întâlni pe americanca Serena Williams.

După declarații optimiste și pline de respect reciproc, cele două jucătoare de tenis s-au înfruntat duminică de la orele 10:00, ora României. Simona Halep şi-a luat o revanşă în faţa tinerei poloneze (19 ani, 17 WTA), care a învins-o clar anul trecut în optimi la Roland Garros ( scor 6-1, 6-2). Simona Halep a câştigat prima confruntare, în 2019, tot în optimi la Openul Franţei, cu 6-1, 6-0.

Trei seturi pentru o victorie mare marca Halep

În primul set, Iga Swiatek a jucat aproape perfect, iar Halep a făcut faţă cu greu în schimburile mai lungi. Simona a reuşit să menţină echilibru cu un serviciu bun. La 3-3 a avut două mingi de break, pe care nu a reuşit să le fructifice. Astfel că Swiatek a reuşit break-ul, încheind apoi setul cu 6-3.

În setul doi, Simona HalepRomânca a fost mult mai prudentă și mai agresivă. Jocul Igăi Swiatek a început să lase de dorit. Astfel Simona s-a desprins la 3-0. Iga Swiatek a luat un ghem, dar nu a reuşit să o împiedice pe Halep să se impună categoric, cu 6-1.

Simona Halep a început mai bine şi setul decisiv, conducând cu 2-0, dar a fost egalată la 2-2. Simona Halep a făcut un break ”alb” şi apoi s-a desprins la 4-2. La final, Simona Halep s-a impus în setul decisiv cu 6-4.

Simona Halep a acumulat încă 430 puncte WTA și un cec de 525.000 dolari

Jucătoarea noastră şi-a asigurat un cec de 525.000 dolari şi 430 de puncte WTA.

Halep şi Williams s-au înfrunta de 11 ori în circuitul profesionist, americanca având 9-2 în meciurile directe.