Evoluția acestei echipe, devenită aproape legendară și deosebit de iubită în țară, a fost una modestă însă la acest campionat european. A reușit să acceadă în grupele principale după câteva partide bune realizate, dar în grupele principale într-un mod aproape inexplicabil au pierdut fiecare meci. Ultimul meci cu Olanda din această grupă s-a încheiat de curând ( transmis de către Digisport 1 cu începere de la orele 17.00,15.12.2020) cu victoria lejeră a echipei Olandei ( Olanda – România 34 – 23 ). Cu o zi înainte echipa de handbal feminin a României pierdea la un scor ceva mai strâns și în fața reprezentativei Ungariei care se afla și ea în aceeași situație aproape de inimaginat.

Partida Olanda – România s-a desfășurat sub auspiciile unui aevărat handicap al tricolorelor cauzat de lipsa din joc a două mari jucătoare de renume mondial: Cristina Neagu și Lorena Ostase. Am putea spune că Olanda s-a aflat predominant la cârma jocului și speranțele într-o revenire a echipei noastre au fost efemere și iluzorii. Echipa noastră de handbal a încheiat această grupă fără niciun punct fiind învinsă de către toate adversarele fapt nemaiîntâlnit în handbalul feminin românesc. Deși nu a jucat rău, echipa României s-a dovedit accesibilă pentru toate echipele și a evidențiat vulnerabilități pe flancuri, în apărare și atac, ratând numeroase momente bune și fiind puțin inspirată în joc. Jocul dinamic cu care a obișnuit înainte nu a mai fost confirmat. Am putea spune că li s-a refuzat sau chiar și-au refuzat până și victoria de onoare în grupa principală.

Echipa de Handbal Feminin a României a terminat pe locul 12 a acest campionat european și este în căutarea gloriei de altădată sperând într-o regăsire la turneele europene și mondiale viitoare.