Programul de ridicare a locuințelor pentru cadrele medicale a fost demarat de către CJ încă din anul 2011, iar în momentul de față sunt efectuate lucrările de finalizare la cea de-a cincea clădire care este compusă din patru apartamente, două situate la parter și două la mansardă.

Astăzi, 23 decembrie 2020, Consiliul Județean a iscălit contractul de proiectare pentru cea de-a șasea clădire de locuințe. Momentul a fost surprins pe suport video și poate fi urmărit aici.

„Vom construi un județ atractiv pentru medici și de aceea îi încurajez pe cei care sunt din județul Harghita și nu numai, să vină aici, pentru că noi le putem oferi siguranța unei locuințe atât pentru ei cât și pentru familiile lor, astfel încât să putem beneficia și noi de servicii medicale de calitate din partea lor„, a precizat Borboly Csaba

Astfel, potrivit proiectului, clădirea va fi compusă din parter și mansardă, fiind prevăzută cu un număr de 4 apartamente de locuințe, toate rezervate cadrelor medicale ale Spitalului Județean de Urgență Miercurea-Ciuc.

„ Ne bucurăm să facem parte din acest proiect pentru creșterea calității zonei și influențarea tinerilor medici să aleagă acest județ. Am mai proiectat în zona medicală așadar suntem familiarizați cu cerințele și vom face un proiect plăcut și la cele mai înalte standarde.

Pentru început vom analiza zona, vom studia ghidul arhitectului zonal, pentru că trebuie să ne încadrăm în stilul local. Ulterior vom proiecta clădirea cu cele patru locuințe într-un stil mai modernist și în acest sens vom propune una sau două variante, a precizat managerul de proiect.

Potrivit managerului spitalului, Dr. Konrad Judit, atât rezidenții cât și medicii care sosesc aici sunt real interesați de acest proiect și reprezintă unul dintre principalele aspecte care îi determină să aleagă spitalul respectiv.

Scopul Consiliului Județean este ca prin intermediul programului de față să poată asigura buna construire a nu mai puțin de 100 de astfel de locuințe pentru medici.