În ciuda riscurilor la care aceste persoane se supun, beneficiul financiar pe care vânzarea ilegală de articole
pirotehnice le poate aduce, îi determină pe mulți să încalce prevederile legale în scopul obținerii unei monede rapide.

Ei bine, organele de lege nu fac rabat de resurse atunci când vine vorba de indentificarea comercianților neautorizați și de confiscarea bunurilor obținute, de multe ori, pe cale ilegală, iar în acest sens, putem asista astăzi la o astfel de intervenție a polițiștilor din județul Harghita care nu au întârziat să acționeze cu succes în cazul unor astfel de  indivizi.

Astfel, weekend de față s-a dovedit. a fi unul aglomerat pentru polițiștii din Harghita care au înregistrat rezultate notabile cu privire la prevenirea și combaterea activităților lilicite cu articole pirotehnice.

Potrivit prevederilor Planului de Acțiune dezvoltat în acest sens, au fost organizate și executate la nivelul întregului județ o serie de activități specifice, cu efective mărite, în urma cărora miliția a identificat cu succes patru persoane care se fac responsabile de efectuarea activităților licite cu materiale pirotehnice. Drept urmare, persoanelor în cauză le-au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Mai exact, organele de lege au confiscat 847 de articole pirotehnice, dintre care numai unul dintre acestea poate afecta integritatea corporală sau viața utilizatorilor, ori a persoanelor aflate în apropierea acestora.

În cantitate de circa 10 kg de baterii de artificii și petarde, valoarea totală a acestora se ridică la suma de peste 1.000 de lei. Pentru sezonul de iarnă 2020-2021, confiscarea articolelor de față reprezintă prima acțiune desfășurată în acest sens de polițiștii harghiteni, care anunță faptul că în permanență, vor fi prezenți la datorie pentru buna asigurare a ordinii și siguranței publice, în absolut toate domeniile.

La ora actuală, cercetările sunt în desfășirare, urumând să se stabilească sancțiunile corespunzătoare la care se vor supune persoanele care au încălcat prevederile legale.