Primarul orașului Miercurea Ciuc, județul Harghita,  Korodi Attila, a declarat că 18 familii au rămas fără locuință.

Cartierul Șumuleu este locuit de romi, iar în luna ianuarie ac a mai fost un incendiu de proporții.

La acest moment, în Sala de Sport a municipiului sunt cazate 116 familii, victime ale incendiului din ianuarie ac.

„Este vorba de trei case de cărămidă (…) Acoperişurile sunt distruse la două, la a treia mai puţin. Focul, spun pompierii, din primele informaţii, a izbucnit de la un coş de fum supraîncălzit, de la o sobă. (…) Vorbim de trei familii, cu 18 persoane. Dacă ei doresc, clar noi îi vom putea caza alături de celelalte familii (cele cazate deja în sala de sport – n.r.), dar e decizia lor, vom analiza lucrul acesta. Nu se compară deloc cu ce a fost data trecută, din fericire”, a declarat primarul Korodi Attila, pentru Agerpres.

Harghita. Incendiu de proporții în cartierul Șumuleu

În luna ianuarie ac, pompierii din Harghita au intervenit în forță pentru a stinge incendiul izbucnit în acest cartier. Toate casele sunt lipsite de autorizație și utilități.

La vremea respectivă, inclusiv preșesintele Iohannis a declarat că îi va spijini cu tot ce este necesar.

Primarul Korodi Attila lansase un apel de spijin chiar pe Facebook.

Vă multumim pentru sprijinul exemplar acordat, contăm pe ajutorul dumneavoastră și în continuare. În urmatoarele zile, vom avea nevoie mai ales de alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, articole de igienă și de voluntariatul dumneavoastră, declara el la începutul anului.

ISU Harghita preciza că o parte dintre persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de incendiu s-au adăpostit peste noapte la rude sau vecini. Alte 252 de persoane, din care 141 de copii, 107 adulţi şi 4 femei gravide, au fost transportate şi cazate într-o sală de sport din municipiul Miercurea Ciuc, unde li s-au asigurat bunuri de strictă necesitate: mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături, îmbrăcăminte, încălţăminte, cu sprijinul autorităţilor locale, armatei, spitalului şi al altor instituţii, precum şi prin mobilizarea locuitorilor oraşului.