Incendiu violent la locuințele rromilor din Miercurea-Ciuc

Potrivit martorilor și imaginilor postate pe rețele de socializare, incendiul s-a manifestat cu flacără deosebit de mari și cu degajare de fum.

„Incendiu violent la locuinţele din comunitatea de romi, din Şumuleu 33, Miercurea Ciuc. S-au deplasat pentru intervenţie 3 echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu 3 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD”, se arată în informarea ISU Harghita.

La faţa locului a fost trimis şi un echipaj de jandarmerie, pentru asigurarea zonei, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Gheorghe Suciu. Primarul oraşului, Attila Korodi, a declarat că oamenii rămaşi fără locuinţe vor fi cazaţi, provizoriu, în două săli de sport.

Autoritățile s-au mobilizat rapid oferind ajutor celor afectați de incendiu

”Organizăm autobuze, probabil eliberăm două săli de sport, sunt foarte mulţi oameni, nu vorbim de zeci de oameni, vorbim de mai mulţi. Vom vedea la sfârşit câţi sunt. (…) Vin echipe de jandarmi să asigure ordinea de aici şi după aceea începem, încet-încet, să ducem oamenii. Acum pregătim cele două săli de sport”.

”230 de persoane vor fi cazare la sala de sport ”Eros Zsolt”, avem disponibilizată și cealaltă sală de sport”, a spus Attila Korodi.

”Vorbim despre oameni foarte săraci Ca să putem să gestionăm câteva sute de oameni, orice ajutor, un ceai cald e bine-venit. Știu că și unele estaurante s-au mobilizat”, a mai spus Attila Korodi.

Kelemen Hunor a făcut și el un apel la solidaritate pe pagina sa de Facebook: ”Nu știm prea multe despre incendiul de pe strada Somly ó din Stripeszereda, dar sigur orele următoare vor fi critice pentru victime. Primarul Korodi Attila a pus Zsolt Sport Arena Strongs la dispoziția celor afectați, unde așteaptă saltele, pături, saci de dormit, haine călduroase și mâncare de la Csiki. Chiar trebuie să ne întâlnim acum, vă rugăm să ajutați cât mai departe posibil”.

În orele dimineții de vineri, 08.01.2021, s-a anunțat că incendiul a fost stins complet datorită promptitudinii pompierilor.