Slujba din Harghita va fi oficiată cu respectarea măsurilor specifice pandemiei. Chiar dacă masca nu mai este obligatorie în spațiile deschise din 15 mai, în cazul de față nu se aplică, fiind vorba despre un spațiu supraaglomerat. Pelerinajul de la Șumuleu Ciuc va fi transmis live.  Credincioșii vor fi obligați să formeze grupuri restrânse, pentru a urmări evenimentul.

Preotul József Salamon, un preot ceangău maghiar, originar din Moldova, va rosti în acest an predica liturghiei la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc, a anunţat romkat.ro.

Harghita. „Îngerul orfanilor” a înduioșat toată țara

Dacă Biserica Ortotoxă Română încă mai dezbate cu politicienii cât de potrivită este implicarea preoților în vaccinarea anti-Covid, un călugăr catolic șochează prin declarațiile simple, sincere. El crede că vaccinarea este un act de tămăduire și se va vaccina la maratonul de la Șumuleu Mic.

“Avem o mare personalitate, este vorba de părintele franciscan Böjte Csaba, care este o personalitate cu influenţă foarte mare aici în zonă şi foarte respectat şi foarte iubit, iar crezul lui este să-i ajute pe cei defavorizaţi. Să le dea o şansă. El se va vaccina după slujbă şi cu asta ne asigură un suport moral. (…) Mă bucur că Böjte Csaba ni s-a alăturat, franciscanii sunt un ordin tămăduitor.  Deci simbolic, prevenţia şi salvarea de vieţi sunt un mănunchi de idei care se potrivesc cu munca noastră. Munca lui cu munca noastră este înrudită.  Cum ar veni, aceea de a salva oameni”, a declarat pentru Agerpres, dr. Tar Gyöngyi, directoarea DSP Harghita.

De ce i se spune Îngerul orfanilor 

Călugarul franciscan Böjte Csaba, supranumit îngerul orfanilor, deoarece are grijă de copiii săraci din toată Transilvania, a avut Covid-19 în noiembrie ac și a decis să se vaccineze. Poate să facă acest lucru, după cum au arătat analizele de sânge.

Oficialii județului Harghita spun că s-au gândit să se organizeze acest maraton de vaccinare chiar de Rusalii, la pelerinaj, pentru a veni în sprijinul oamenilor din mediu rural.

“Vrem să corectăm această inegalitate, dacă tot s-au deplasat, au dat un ban pe călătorie, atunci să le oferim asta la îndemână. Vom avea şi consiliere, inclusiv eu mă voi implica.  Dacă au nelămuriri putem să le oferim câteva detalii, dacă doresc”, a spus dr. Tar, citată de știriletransilvaniei.ro