Conform AGERPRES, 2.000 de ulitizatori au rămas fără curent electric datorită ninsorii căzute în noaptea de miercuri spre joi.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, cinci localități au rămas fără curent electric.

Distribuitorii de energie electrică a precizat că au rămas nealimentate 27 de posturi de transformare. Localitățile au fost: Sărmaş, Hodoşa, Gălăuţaş Borsec şi Topliţa. 1.904 de utilizatori au rămas fără curent electric.

Echipele de intervenție au intervenit pe teren pentru a remedia cât mai repede posibil defecțiunile.

Campania E-Distribuție Banat anunță întreruperi de curent în 19 februarie

Compania E-Distribuţie Banat SA, Zona de Medie şi Joasă Tensiune ARAD a anunțat că vineri, 19 februarie, între orele 9:00 și 17:00 se va întrerupe curentul pentru reparații.

Întreruperea furnizării electrice va fi în satul Nădab, pe următoarele străzi: Vasile Goldiș, Octavian Goga, Calea Aradului, Calea Zărandului, Rozelor, Dohangiei, Ioan Slavici și Vasile Sechel.

8 ianuarie 2021- Cea mai mare pană de curent din ultimii ani

Potrivit Rețelei europene a operatorilor de sisteme de transport(ENTSO-E), pe 8 ianuarie s-a produs o pană de curent din cauza suprasolicitării frecvenței din nord-vestul Europei. Pagubele au fost uriașe, estimate la 800 de milioane de euro.

„În data de 8 ianuarie, o zonă din sud-estul regiunii Europei Continentale a fost separată între orele 14: 05 CET şi 15:08 CET de reţeaua interconectată a restului Europei Continentale. S-a înregistrat, astfel, o cădere temporară de frecvenţă de aproximativ 250 mHz.

Din cauza frecvenţei ridicate din zona de sud-est a Europei, au fost activate contramăsuri automate şi manuale. În scopul de a stabiliza frecvenţa. Prin urmare, la ora 15:05 CET abaterea frecvenţei în zona de sud-est a putut fi limitată la 0,1 Hz. De la o frecvenţa nominală de 50 Hz,” au explicat oficialii ENTSO-E în acea perioadă.

Aproximativ 2.000 de persoane  au rămas fără curent electric în județul Harghita datorită depunerilor masive de zăpadă ce au căzut în noaptea de miercuri spre joi.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, cinci localități au rămas fără curent electric.