În Miercurea Ciuc, județul Harghita, secțiile ATI sunt în totalitate ocupate. Cadrele medicale spun, de asemenea, că 70% dintre pacienții care ajung internați cu COVID au nevoie de terapie intensivă.

Statistica este cu adevărat îngrijorătoare, iar vizita pacineților ajunși la ATI este mai mult decât copleșitoare.

Harghita. Cum îi poți vizita pe pacienții de la ATI

Medicii din Harghita au explicat clar cum se procedează pentru vizita pacineților de la ATI. Rudele lor trebuie să respecte câteva măsuri elimentare, luate la nivel național. Nicio viztiă nu se face fără programare . De asemenea, este interzisă încărcarea obiectelor personale, atât din motive de protecție, cât și pentru lipsa de eficiență.

Apartinatorii vor intra în salon doar cu echipamente de protecție.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc aparţinătorii pacienţilor îngrijiţi în compartimentul ATI-COVID trebuie să contacteze medicul curant dacă vor să beneficieze de această posibilitate.

Medicul poate fi contactat la numărul de telefon al secţiei ATI: 0372 661158. În cazul în care medicul îşi dă acordul, stabilesc împreună o oră pentru efectuarea acestei vizite.

La vizită, aparţinătorul va fi echipat şi însoţit în salon, iar după vizită va fi ajutat de către personalul spitalului la dezechiparea echipamentului de protecţie. Aparţinătorii pacienţilor care sunt îngrijiţi pe secţiile spitalului dedicate pacienţilor COVID-19 din clădirea de spital din Şumuleu vor fi asistaţi de către unul dintre psihologii spitalului, pe parcursul vizitei.

Cei interesaţi se pot înscrie pentru vizită la numărul de telefon 0742 185661, zilnic, între orele 8,00-15,00. Vizitele pe aceste secţii se vor desfăşura zilnic, între orele 12,30-14,30. Vizitatorii trebuie să se echipeze şi aici şi vor fi asistaţi pe timpul vizitei”,  au transmis oficialii Spitalului din Miercurea Ciuc.

Până ieri, 17 aprilie, în toată țara, la secțiile ATI erau internați 1554 de pacinenți cu forme severe de COVID. În ceea ce privește vaccinare, România a ajuns la peste două milioane de persoane vaccinate împotriva acestui virus.