Inspectoratul de Poliție Harghita a informat că au fost organizate acţiuni specifice de documentare a unor posibile activităţi ilicite pe linie de braconaj cinegetic, în zona bazinului Topliţa şi au fost puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, în comuna Sărmaş, la mai multe imobile deţinute de un bărbat de 49 de ani, notează Agerpres.

Harghita. E uimitor ce au descoperit polițiștii

Polițiștii spun că au confiscat mai multe bunuri în vederea cercetării.

Au găsit  cinci trofee de căprior, două trofee de cerb carpatin, 50 de kilograme de carne de cerb carpatin, 1 kilogram de pulbere folosită pentru albit trofee de vânat şi o capcană de vânătoare, neautorizată, precizează sursa citată.

De asemenea, au fost identificate mai multe fragmente osoase care, potrivit aprecierilor medicului veterinar prezent la faţa locului, provin de la două exemplare de cerb carpatin, respectiv o femelă şi un mascul.

Faţă de bărbatul în cauză, care nu figurează în bazele de date ca fiind autorizat să deţină arme de foc letale de vânătoare, sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept, braconaj cinegetic şi transportul vânatului dobândit în condiţii ilicite, potrivit sursei citate.

Și în Maramureș, un bărbat vâna ilegal

Acesta nu este singurul caz de braconaj, descoperit recent de polițiști, Un bărbat din județul Maramureș  a ținut captiv un urs de patru luni și la domiciliul lui au fost găsită o cantitate de carne de vânat.

Și în acest caz a fost întocmit un dosar penal.

„Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor condamnă ferm astfel de acte de deținere ilegală în captivitate și solicită autorităților să acționeze în conformitate cu legea. Totodată, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor reiterează poziția fermă: intenția de a asigura în mod corespunzător gestionarea populației de urși.

În plus, atragem atenția că „deținerea în captivitate a unei specii strict protejate” este o infracțiune care poate fi pedepsită cu închisoarea, au transmis oficialii Ministerului Mediului, imediat după perchiziție.

foto cu caracter ilustrativ