Iarna își spune ultimul cuvânt, iar în această dimineață circulația pe carosabil pe toate drumurile naționale din Harghita a fost îngreunat datorită zăpezii. Mai multe tiruri s-au împotmolit, iar vremea vrea continuă să dea peste cap planurile șoferilor.

Încă de la miezul nopții, drumarii au intervenit pe șoselele naționale. Cătălin Romanescu, șeful Secției Drumuri Naționale (SDN) Harghita, a declarat că traficul se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul este acoperit cu până la patru centiemtri de zăpadă. Reprezentanții SDN au intervenit pe anumite sectoare ale :

  • DN 12 A Miercurea Ciuc – Lunca de Jos, în special în Pasul Ghimeș;
  • pe DN 12 C Gheorgheni până la limita cu județul Neamț;
  • pe DN 13 A Praid – Băile Homorod, mai dificil în trecătoarea Harghita și în pasul Vlăhița;
  • pe DN 13 B sectorul Praid – Gheorgheni și pe DN 13C Vânători – Morăreni;
  • DN 15 Toplița – Borsec, la Vârful Creanga.

Drumuri blocate în mai multe zone din țară datorită zăpezilor consistente

Drumarii au intervenit cu aproape 50 de tone de sare și clorură de calciu pentru deblocarea mai multor drumuri blocate.

„Ninge abundent în tot județul, avem zăpadă de până la trei-patru centimetri pe toate drumurile, în prezent intervenim cu 17 utilajele de deszăpezire pe arterele naționale din județ.

Pe DN 15 Toplița – Borsec, pe Creanga, avem probleme cu câteva tiruri, care s-au împotmolit, nemaiputând înainta, fiind necesară intervenția drumarilor”, ne-a declarat Cătălin Romanescu, șeful SDN Harghita.

Harghita. Ce recomandă Poliția Română

Gheorghe Filip, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, face apel tuturor șoferilor să aibă răbdare și să conducă cu prudență.

În trafic, respectați recomandările polițiștilor rutieri, adaptați viteza la condițiile de drum și păstrați o distanță mai mare față de cel din față”, transmite insp. princ. Gheorghe Filip.

Județul Harghita este sub cod galben de ninsori însemnate cantitativ până astăzi la ora 18.00. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că spre sfârșitul săptămânii, vremea va reveni la normal.