Conform Inspectoratului de Jandarmi Județean ( IJJ) Harghita, un urs de talie mică a fost îndepărtat de trei ori în afara municipiului Gheorgheni.

Potrivit IJJ Harghita, un bărbat a anunțat prezența unui urs în zona industrială de la marginea municipiului Gheorgheni. Apelul a venit în jurul orei 21.10.

La fața locului a fost trimis un echipaj de ordine publică și un echipaj SMURD. Ursul prezent în zonă se hrănea din tomberoanele în care se aflau resturi de mâncare. Echipajul format dintr-un polițișt și jandarm au îndepărtat ursul înspre o zonă împădurită și în afara zonelor locuite.

,,Echipajul a rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce”, se arată în informarea IJJ Harghita.

Ursul s-a reîntors de două ori în același loc

Echipajul care l-a îndepărtat pe urs din zona industrială a intervenit de două ori, după ce același bărbat a solicitat ajutorul la ora 00.09 și 04.00. De fiecare dată, animalul a fost îndepărtat în afara zonelor locuite.

IJJ Harghita a precizat că autoritățile cu atribuții în acest domeniul au fost înștiințate și nu au fost înregistrate alte evenimente. Cetățenii au fost informați de pericol prin mesaje RO-ALERT trimise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Harghita.

Marți, 9 martie, în aceași zonă, jandarmii și polițiștii au îndepărtat un urs care se hrănea din tomberoane. Martorii oculari susțin că este același exemplar care a revenit în aceeași zonă în noaptea de marți spre miercuri.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Harghita amintesc oamenilor să sune la 112 de fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații. Totodată, ei sunt rugați să nu intervină sau să hrănească animelele sălbatice.

Jandarmii reamintesc oamenilor să-și depoziteze resturile menajere. Totodată, martorii  să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia.

Ursul a revenit în  noaptea de marți spre miercuri să caute mâncare. Animalul  a fost îndepărtat de jandarmi și polițiști de trei ori în afara municipiului Gheorgheni.