Harghita. 86 de medici au semnat contracte cu CJAS pentru a administra vaccinul anti-COVID în cabinetele lor. Mai exact, aproape 60 % dintre medicii aflați în relații contracuale cu CJAS.

Din totalul de 134 de cabinete de medicină de familie aflate în relație cu CJAS s-au încheiat 83 de contracte, informează Duda Tihamer, directorul general al CJAS Harghita. Totodată, există contracte pe care se află și două persoane, de aceea numărul de medici este de 86.

„La nivelul judeţului Harghita, din totalul de 134 cabinete de medicină de familie aflate în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Harghita, 83 de cabinete au încheiat contracte pentru desfăşurarea activităţii de vaccinare împotriva coronavirus.

Din totalul de 83 de contracte încheiate, 46 sunt în mediul rural şi 37 în mediul urban. Împărţirea pe zone este următoarea: zona Miercurea Ciuc – 20 de contracte, zona Odorheiu Secuiesc – 31 de contracte, zona Gheorgheni – 15 contracte. Zona Topliţa – 9 contracte, zona Cristuru Secuiesc – 2 contracte şi zona Vlăhiţa – 6 contracte”, relatează Agerpres.

Harghita. Începe vaccinarea la cabinetele de familie

De asemenea, Duda Tihamer are mari speranțe ca numărul medicilor de familie ce vor semna contracte pentru vaccinarea în cabinetele lor va crește.

„Cifra este una corespunzătoare, având în vedere faptul că mulţi dintre medicii de familie sunt angrenaţi în vaccinare, în centrele care au funcţionat de la începutul anului.

E bine ‘la prima strigare’ şi această cifră nu este una statică. Sperăm să fie una dinamică. În creştere şi îşi vor da seama din ce în ce mai mulţi medici de familie că este benefic şi pentru dânşii. În special pentru cei care au avut încredere în dânşii şi s-au înscris pe lista dânşilor. Deci, cred că încrederea trebuie să fie reciprocă. Încredere înseamnă şi obligaţii şi înseamnă şi drepturi, zic eu”, a declarat Duda Tihamer.

Medicii vor programa pacienții la vaccinare, îi va vaccina și se vor ocupa de starea lor după imunizare. De asemenea, ei vor raporta vaccinarea în sistemul național.

Medicii de familie vor avea posibilitea să vaccineze cu seroul produs de Johnson & Johnson. Până în prezent, rata de vaccinare din județ este de 14,7 %, potrivit statisticilor naționale.