Conform Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, miercuri, Poliția orașului Cristuru Secuiesc s-a autosesizat cu privire la faptul că la o pensiune din localitate a avut loc o petrecere privată. Petrecerea a fost organizată cu prilejul unei cununii, la care  au participat aproximativ 50 de persoane.

Polițiștii l-au amendat pe administratorul pensiunii din Cristuru Secuiesc pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii noului coronavirus.

Amenzi între 1000 și 10.000 de lei

Poliția orașului Cristuru Secuiesc a amendat cu câte 1000 de lei pe muzicanții prezenți la petrecerea organizată. Administratorul a fost amendat cu o sumă de 10.000 de lei, iar poliția urmează să-i sancționeze și pe cei care au organizat petrecerea și invitații. .

„În condiţiile în care, din primele verificări rezultă că în acest caz nu au fost respectate măsurile luate de autorităţi şi interdicţiile impuse în contextul pandemiei COVID-19, administratorul pensiunii respective a fost sancţionat contravenţional, cu amendă de 10.000 de lei.

De asemenea, organizatorii evenimentului, un bărbat şi logodnica sa, ambii din comuna Şimoneşti, urmează să fie sancţionaţi contravenţional. Totodată, au fost sancţionaţi cu amendă de câte 1.000 de lei încă trei bărbaţi, despre care s-a stabilit că au îndeplinit rolul de muzicanţi la petrecere. În continuare poliţiştii desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării şi sancţionării tuturor participanţilor la acest eveniment”, precizează IPJ Harghita.

Peste 4.500 de amenzi la nivel național

Potrivit Agerpres, în ultimele 24 de ore, la nivel național, polițiștii și jandarmii au aplicat 4.591 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală se ridică la 781.330 de lei. Sancțiunile au fost acordate ca urmare

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 4.591 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 781.330 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Până astăzi, 28 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 721.513 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 666.001 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.901 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv