Această situaţie se pare că s-a cauzat din vina deficitului de personal de la Vama Nădlac. Conform şefului DSP, la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria, în momentul de faţă se înregistrează o forţă de muncă diminuată care trebuie să se ocupe de tiraul epidemiologic al celor care intră în România. Horea Timiş explică situaţia.

Precizările de faţă au fost făcute de către Horea Timiş în contextul în care din cauza noilor reguli impuse cu privire la intrarea în ţară, timpii de aşteptare s-au mărit extrem de mult la Vama din vestul ţării, spre evidenta nemulţumire a oamenilor.

Horea Timiş: „Zeci de persoane au fost carantinate din greșeală”

„Asiguram triajul epidemiologic în vama dar aplicăm legislația în vigoare. Știu că există nemulțumiri, toți colegii le sesizează de câteva săptămâni, după ce a crescut timpul de așteptare. Referitor la noile măsuri, este specificat testul PCR, nu cel rapid, asta trebuie clar înțeles de toată lumea”, a declarat șeful DSP Arad pentru Digi 24, adăugând că de la începtul acestui an „zeci de persoane au fost carantinate din greșeală”.

Noi avem o problema, nu avem personal. Angajații sunt epuizați, nu mai fac față numărului mare de persoane. Este foarte greu pentru o asistentă medicală să stea la -11 grade, cum a fost aseară, să facă triajul epidemiologic de una singură a sute de oameni”, a declarat Horea Timiş.

Conform sursei anterior menţionate, trecerea prin punctul de fronieră s-ar putea micşora prin folosirea unei aplicaţii în care cetăţenii pot completa singuri datele personale. Cu toate acestea, aplicaţia nu poate fi încă utilizată din cauza faptului că aceasta nu a fost încă aprobată de către autorităţi.

Potrivit datelor publicate din cursul zilei de duminică de către Grupul de Comunicare Strategică, actualmente, la nivelul României, 39.318 persoane confirmate cu infecție cu virusul chinezesc, se află în izolare la domiciliu, iar 10.038 de oameni sunt în izolare instituţionalizată. Totodată, alte 60.45 de cetăţeni sunt în carantină la domiciliu, în timp ce în carantină instituţionalizată se află 153 de persoane.