Este vorba despre arhimandritul Nestor Dinculeană, care se va ocupa de bisericile din Hunedoara,  scrie site-ul basilica.ro.

Arhimandritul Nestor Dinculeană este în acest moment vicar administrativ-eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei. În competiție cu acesta a fost arhimandritul Gherontie Ciupe, consilier eparhial la Sectorul pastoral-liturgic al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Potrivit sursei citate, Nestor Diculeană s-a născut în 11 iunie 1983, în Craiova. În perioada 2003 – 2007 a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova, Secția Teologie Pastorală. În 2009 a terminat un master la aceeași instituție de învățământ. Doctoratul l-a urmat la Alba- Iulia, în perioada 2011-2014. A beneficiat de o bursă de cercetare la Padova.

A fost hirotonit ieromonah în 2011 și hirotesit arhimandrit în 2014.

Hunedoara. A fost ales noul Episcop. Ce atribuții va avea

Printre atribuțiile episcopilor, se numără gestionarea bisericilor din județele alocate. Pun în aplicare deciziile luate de Patriarhie privind organizarea administrativă, financiară.

Rolul BOR în această perioadă este esențial. Întrucât pandemia de Covid a modificat toate activitățile, inclusiv slujbele religioae, BOR a trebuit să transmită mesajele privind respectarea măsurilor de restricție într-un mod echilibrat.

Opiniile despre vaccinarea anti-Covid au fost lansate inclusiv de BOR.

Cei mai mulți dintre reprezentanții Bisericii susțin informarea din surse sigure.

Se feresc să emită păreri despre eficiența acestora.

„Despre caracterul sigur al actului de vaccinare” nu se poate pronunța Biserica iar „cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin absolut nou şi descoperit recent sunt exclusiv specialiștii din domeniul medical respectiv”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei .

Un studiu realizat de Barometrul vieții religioase arată că BOR se bucură de încrederea românilor în proporție de 70%. Următorii sunt medicii, fiind luați în seamă de de oameni în proporție de 55%.

Cele mai mari provocări pentru credincioșii creștin-ortodocși vor fi regulile cu privire la slujbele de Paște.

Programul slujbelor din Săptămâna Mare va suferi modificări, având în vedere că numărul cazurilor de Covid este în creștere.