Inspectorii de muncă din Hunedoara au transmis, miercuri, 17 februarie, că angajatul a primit îngrijri medicale și se află în afara oricărui pericol.

Accidentul este considerat cu incapacitate temporare de muncă, iar angajatorul este cel care se va ocupa de ancheta internă.

Ulterior, avizul asupra acesteia va fi dat de ITM Hunedoara. Acesta nu este singurul accident de muncă de la mina Lupeni. În vara anului trecut, a fost activat planul roșu de intervenție, după ce mai mulți mineri s-au intocicat cu fum, în urma unei defecțiuni la instalația electrică.

Hunedoara. Furia angajaților s-a transformat în protest

După acest incident și din cauza plăților restante, minerii au refuzat să mai intre în subteran.

De altfel, CEH Hunedoara în a cărui componență intră și mina Lupeni este în plin scandal. Oamenii sunt nemulțumiți că li se opresc banii din salariu, dar nu ajung către instituțiile care i-au împrumutat.

Amenințări cu plângeri penale

Nu aş fi crezut vreodată că se poate recurge la furtul pe faţă ! Tocmai din reţinerile noastre salariale către bănci, către asigurări, cotizaţii sau rate la CAR. În toţi anii de cotizant şi împrumutat al IFN CAR Termocentrala Mintia mi s-au reţinut, în urma unui acord scris şi semnat, atât cotizaţia, cât şi rata la împrumut direct de pe statul de plată, eram liniştit, banii mergeau acolo unde trebuie. Şi nu numai mie. Asta până de curând când, onor administraţia CEH, sub semnătura administratorului special, dar şi a directorului general, că doar ei au ultima semnătură pe toate documentele emise, acest lucru nu se mai întâmplă.  Banii s-au reţinut, dar nu s-au virat în conturile desemnate şi aici nu e vorba doar de CAR!

În urma sesizărilor primite vom depune plân­gere penală împotriva celor care practic au furat sumele respective” , a transmis Marcel Banu, reprezentantul salariaților de CEH.

Datoriile CEH depăsesc 8 miliarde de lei. Cele mai multe dintre acestea sunt la Administrația Fondului de Mediu, ANAF și Hidroelectrica.