Victimele din județul Hunedoara au fost transportate la spital, pentru îngrijiri medicale, relatează Agerpres.

La fața locului s-a prezentat de urgență Poliția care a deschis un dosar penal.

Din primele informații, rezultă că accidentul s-a produs pe fondul consumului de alcool.

„Din primele cercetări, se pare că un conducător auto care se deplasa din direcţia Hunedoara – Orăştie, în zona de acţiune a indicatorului ‘obligatoriu la dreapta’ a virat la stânga, intrând în coliziune cu două autoturisme care circulau pe DN7. Conducătorul auto care a produs evenimentul rutier a prezentat o concentraţie de 1,06 mg/l, alcool pur în aerul expirat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Bogdan Niţu, pentru Agerpres.

De asemenea, a fost nevoie și de intervenția pompierilor din Deva pentru scoaterea femeii din fiarele contorsionate ale mașinii.

Hunedoara. Accident grav, cu trei victime

ONU a realizat un studiu privind accidentele rutiere și cauzele producerii acestora.

Potrivit acestuia,  la fiecare câteva secunde o persoană moare sau este rănită grav într-un accident rutier.

Respectarea tuturor semnelor de circulație și adaptarea vitezei la condițiile meteo și de trafic sunt primele reguli care trebuie respectat, precizează reprezentanții Poliției Rutiere.

Este interzisă folosirea folosirea telefonului mobil la volan, conversațiile cu ceilalți pasageri, mâncatul și băutul în timpul condusului sunt fatale.

De asemenea, viteza trebuie adaptată la condițiile meteo.

Un alt studiu realizat de Erie Insurance arată că din 65 000 de victime ale accidentelor rutiere, mai mult de jumătate ajung cu răni grave, doar pentru că nu se concentrează la volan.

Conducerea neatentă şi  fac ca şoferii să nu se mai concentreze 100% la drum. Să ia mâinile de pe volan şi să-şi piardă din vedere scopul principal: să ajungă în siguranţă la destinaţie”, a declarat Doug Smith, vicepreşedinte la Erie Insurance, citat de Promotor.

În România, pe principalele drumuri au fost afișate imagini și mesaje prin care fac apel la prudență.