Această decizie  vine în urma protestelor minerilor din Valea Jiului, a celor de la Termocentrala Mintia. Aceasta este  oprită în acest moment, din cauza lipsei de cărbune.

Oamenii sunt disperați că nu au mai primit salariile și deconturile pentru transport.

Mai mult decât atât, unii dintre ei au reclamat rețineri din salariu, dar fără ca sumele de bani să ajungă la creditori.

Au anunțat că au formulat plângeri penale în acest sens.

Hunedoara. Mii de apartamente fără căldură, școli închise

De miercuri seara, minerii protestează, iar administratorul Cristian Roșu, spune că a făcut toate demersurile ca oamenii să primească banii la timp.

„ Am avut o primă întâlnire cu Ministrul Energiei, care ne-a dat asigurări că Ordonanța de Guvern a fost aprobată și banii prevăzuți vor ajunge până în 26.02.2021 pe cardurile angajaților. De asemenea, încercăm să avem o întâlnire la Guvern cu Primul Ministru pentru a-i prezenta problemele din Valea Jiului și a găsi o rezolvare acestora”,transmite CEH, într-un comunicat.

„Oamenii din Deva ne înjură pe noi, angajații de la Mintia. Nu știu, în schimb, că tot răul vine de la Cristian Roșu,administratorul special. Unde sunt banii angajaților? Peste 4000 de apartamente au rămas fără căldură și apă caldă. Copiii s-au întors la școala on-line”, a declarat pentru EvZ Transilvania, Marcel Banu, angajat la Termocentrala Mintia.

Când vor primi oamenii banii

Salariile restante ale angajaților din tot CEH Hunedoara , din care face parte și Termocentrala Mintia, ar urma să fie achitate pe 26 februarie.

„Se vor face plățile prin AJOFM Hunedoara pentru toți angajații CEH. Alimentarea cardurilor de salarii se va face o singură dată/pentru cei care au un venit/lunar de până la 3200lei. Pentru cei care au venituri de peste 3200/lună cardurile se vor alimenta de două  ori (o parte de la AJOFM,și o parte de la CEH)”, transmite Prefectura Hunedoara.

Se așteaptă ca protestele minerilor să fie oprite temporar.

sursă foto zhd.ro