Magistrații Tribunalului Hunedoara nu s-au lăsat înduplecați de pledoariile agresorului și i-au respins contestația arestării.

În ședința de marți, 16 februarie, a precizat în fața judecătorilor că regretă fapta și că nu-și poate controla nervii.

Până la judecarea cauzei pe fond, când se va pune în discuție și o expertiză psihiatrică, bărbatul în vârstă de 29 de ani, este considerat un pericol social.

În ceea ce-l privește pe copil, medicii fac eforturi ca acesta să-și revină fizic și mai ales emoțional.

Este în investigații complexe, la o clinică din Timișoara. Din cauza șocului suferit, s-a ales cu o amnezie parțială., iar psihologii îi oferă consiliere în acest moment.

Hunedoara. Agresorul care a îngrozit țara rămâne în arest

După acest incident care a generat revolta unei țări întregi, autoritălile au început să monteze camere de supraveghere în toate parcurile și locurile de joacă.

Din fericire, bărbatul a putut fi tras la răspundere penală, după ce bătaia a fost suprinsă de camerele de supraveghere.

Este cercetat pentru loviri și alte violențe, însă, încadrarea juridică i se poate schimba și în funcție de evoluția fizică a copilului.

DGASPC Hunedoara a pornit anchete sociale

Din păcate, acesta nu este singurul caz de agresiune majoră din țară. În Româ

nia zeci de copii sunt agresați fizic, abuzați emoțional, din varii motive.

Astfel, în mediul on-line, încă se strâng semnături pentru ca agresorii copiilor să primească închisoare pe viață.

Parlamentul a anunțat că va lua în calcul modificarea Codului Penal

„Cerem pedeapsă maximă, închisoare pe viață pentru acest nenorocit!”, Este inadmisibil să faci un asemenea gest! Acesta nu merită să mai vadă lumina zilei printre gratiile celulei! Să fie condamnat pe viață încă din primă instanță, întrucât fapta comisă nu are nicio scuză!”, se menționează în mesajele din cadrul petiției semnate de cetățeni. Pentru ca această inișiativă să prindă contur, Parlamentul trebuie să modifice Codul Penal.