Este acuzat de tentativă de omor. Inițial, Parchetul din Hunedoara  l-a  cercetat pentru loviri și alte violențe.

Opinia publică a fost cea care a forțat strângerea rapidă a probelor. În fapt, scenele de violență asupra unui copil de 13 ani, au făcut înconjurul țării. Peste 40 000 de persoane au semnat o petiție on-line, pentru ca acesta să facă închisoare pe viață. Pentru asta, ar trebui modificat Codul Penal.

Hunedoara. Agresorul din parc, trimis în judecată

La acest moment, bărbatul se află în arest preventiv, iar dacă judecătorii vor considera că este vinovat de tentativa de omor, riscă până la 15 ani de închisoare.

Potrivit actului de trimitere în judecată, pe copilul de 13 ani l-a trântit puternic de pământ de la 2 metri de înălțime. Astfel, a suferit o fractură craniană și un șoc emoțional.

A primit în grijiri medicale și consiliere psihologică.

Cum s-au produs faptele

Anchetatorii au descris incidentul pas cu pas. În fața magistraților, a declarat că are căderi nervoase și dorește să meragă la psihiatrie. Astfel de susțineri, vor fi luate în calcul  la judecarea cauzei, la Tribunalul Hunedoara.

„ Inculpatul , la data de 07.02.2021, în jurul orelor 15:35, pe fondul unei stări tensionate generată de cearta dintre persoana vătămată minoră în vârstă de 13 ani şi un alt minor în vârstă de 8 ani – fiul concubinei sale, care se aflau în parcul de joacă pentru copii, situat în spatele blocului G2 de pe bulevardul Dacia din municipiul Hunedoara, loc în care se aflau atât copii, cât şi persoane adulte, a prins-o pe persoana vătămată minoră cu mâinile de gât, a ridicat-o la aproximativ 2 metri înălţime (deasupra capului inculpatului), după care a proiectat-o cu putere de pământ, producându-i o fractură de os occipital cu dehiscenţă de 2 mm, leziune care necesită 25-30 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, tulburând ordinea şi liniştea publică”, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.