Aceasta are nevoie urgentă de sânge, grupa AB(IV) pozitiv.

Tânăra se află în comă indusă, la Spitalul Fundeni.  La acest moment,  donatorii de sânge îi pot salva viața.

Medicii fac tot posibilul, având nevoie de dializă hepatică, dar orice donator cu grupa de sânge mai sus menționată pot să contribuie la recuperarea Alexiei.

Florin Oancea, edilul Devei, a mobilizat angajații Primăriei pentru a dona sânge.

Hunedoara. O adolescentă are nevoie de sânge

Aproape toate centrele de transfuzie sanguină se confruntă cu o lipsă de donatori.

Acestea au lansat mesaje publice, în această perioadă, prin care se solicită donarea de sânge.

Cei care vor să vină în sprijinul celor care au nevoie de transfuzii sanguine, trebuie să îndeplinească unele condiții.

Primul criteriu este vârsta cuprinsă între 18-60 ani,  greutate peste 50 de kilograme; puls regulat, 60 -100 bătăi/minut; tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg. Apoi, donatorii nu trebuie  să fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale; femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală; să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării; să nu fie sub tratament pentru diferite afecţiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine să treacă două luni de la consultul stomatologic.

De asemenea, nu sunt eligibili pentru donarea de sânge cei care au boli precum: hepatită, TBC, diabet zaharat, ulcer, sifilis, malarie, epilepsie, afecțiuni cardiologice, boli psihice, psoriazis, vitiligo.

Hunedoara-  Alexia are nevoie de sânge

Înainte de a dona sânge, reprezentanții Centrului de Transfuzie Hunedoara efectuează analize de laborator, pentru a se asigura că sunt respectate toate criteriile de mai sus.

Cei care reușesc să doneze sânge primesc o zi liberă(în ziua donării) și 7 bonuri valorice de masă.

De-a lungul timpului, Centrul de Transfuzie Hunedoara a organizat campanii de donare sânge, alături de Crucea Roșie și primăriile din județ.

În această perioadă, se recoltează și plasmă de la cei vindecați de infecția cu Covid-19.