Pensionar din Petrila, bărbatul a abuzat-o în repetate rânduri pe minora de 12 ani începând din primăvara acestui an. Judecătorii l-au găsit vinovat pe invidiv și pentru violență domestică, copila a trăit un chin până când agresorul sexual, propriul tată, a fost dat în vileag și arestat. După ce soția l-a părăsit, care a plecat în Italia, tânăra a rămas în grija pensionarului printr-o hotărâre judecătorească.

În decurs de câteva luni, bărbatul și-a agresat fiica de opt ori , iar anchetatorii l-au acuzat și de lovire și alte violențe. Odată descoperite aceste fapte, bătrânul a încercat să-și justifice faptele afirmând că a fost provocată de copilul în vârstă de 12 ani. În actul de sesizare se reține faptul că în cursul lunii aprilie 2020 a început tot acest calvar pentru copil. Într-o încercare disperată de a scăpa de toate agresiunile bărbatului, tânara și-a făcut curaj și a povestit bunicii sale toate cele întâmplate.

Judecătoria din Petroșani l-a condamnat pe agresorul sexual la o pedeapsă de 5 ani de închisoare, sentința fiind atacată de inculpat în apel. Copilul a fost dat în grija bunicilor, iar suspectul nu mai are dreptul să se apropie de ea pe o perioadă nedeterminată de timp.

În primele 6 luni din 2019 au fost raportate Poliției Române  un număr de 11.456 de fapte de loviri și alte violențe comise între membrii familiei, conform statisticilor Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), furnizate la solicitarea Centrului FILIA. Majoritatea agresorilor adulți sunt de sex masculin (92%), iar majoritatea victimelor adulte sunt de sex feminin (81%). Majoritatea faptelor s-au petrecut la domiciliu. Distribuția infracțiunilor după mediul de proveniență este relativ echilibrată, respectiv 48% dintre infracțiuni au avut loc în mediul urban și 52% în mediul rural. Doar 20% dintre agresori se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În primele 6 luni ale anului 2019, și-au pierdut viața 21 de femei, 13 de bărbați și 2 fete în urma violențelor comise asupra lor de foști sau actuali parteneri sau alți membri ai familiei, 31 de agresori fiind adulți de sex masculin. La un an după tragedia de la Caracal ce a șocat societatea românească, prădătorii sexuali încă umblă pe strâzi.  Iar politicienii legiuitori fie lipsesc complet din peisaj, fie sunt complicii criminalilor.