Din primele date oferite de IPJ Hunedoara, în fapt, cei doi intenționau să fure fier vechi. Au recunoscut că doreau să-l transporte cu ajutorul animalului de tracțiune.

„ Echipajul de poliţie care s-a deplasat la faţa locului a identificat doi bărbaţi, în vârstă de 18 şi de 40 de ani, ambii din municipiul Vulcan, care au recunoscut că intenţionau să sustragă componente din fier vechi (aproximativ 100 kg.), cu scopul de a le valorifica la un centru de colectare a fierului vechi.

Cu ocazia deplasării la faţa locului, poliţiştii au constatat şi faptul că persoanele în cauză intenţionau să transporte fierul vechi cu o căruţă trasă de un cal pe care îl loveau cu un bici, în timp ce acesta era trântit la pământ” , precizează polițiștii.

Hunedoara– Din fericire, calul este în siguranță

Imaginile cu animalul maltrat au șocat autoritățile. La acest moment, calul a fost transportat la un adăpost.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru tentativă de furt și maltratarea animalelor. Cei doi riscă închisoarea de la trei luni la un an.

Din decembrie 2020, în județul Hunedoara funcționează Poliția Animalelor.

Structura poate interveni de urgență, atunci când se constată că animalele cu sau fără stăpân sunt în pericol.

Mai exact, atunci când acestea sunt lovite, schingiute, supuse competiției ilegal.

Pentru prima dată, în România, mediciiveterinari se vor deplasa pe teren cu polițiștii.

Regulamentul de organizare al Poliției Animalelor prevede ca aceștia pot eutanasia animalele pentru a le curma suferința.

Românii au devenit cunoscuți pe mapamond, după ce o anchetă a jurnaliștilor de la BBC, a scos la iveală cum chinuiau și traficau câinii pentru câteva sute de euro.

Oamenii legii fac apel la umanitate, mai ales că infracțiunile de maltratare a animalelor se pedepsesc cu închisoare între trei luni și un an .

Înființarea Poliției Animalelor a avut la bază și apelul ONG-urile care protejează animalelor.