Astfel, Prefectura Hunedoara a facilitat un protocol de colaborare pentru finanțarea lucrărilor la acest drum. Mai exact, s-a semnat un parteneriat de dezvoltare cu primăria Petriș din județul Arad, transmite prefectul Călin Marian.

Hunedoara. „Drumul Regelui”, poartă spre turism

Autoritățile spun că reabilitarea „Drumului Regelui” deschide accesul spre turismul local.

Reabilitarea celor 17 km de drum pietruit va duce la crearea unei legături auto mai scurtă între județele Hunedoara și Arad, făcând conexiunea între două obiective regionale majore: Castelul Regal Săvârşin (Arad) şi staţiunea balneară Vaţa de Jos (Hunedoara), ambele cu un important potenţial turistic si economic, informează Prefectura Hunedoara.

Principalul scop al întâlnirii l-a constituit modalitatea prin care cele două primării, împreună cu autoritățile județene, vor putea colabora în viitor având în vedere dezvoltarea durabilă dar și modalitatea de obținere a finanțării și punere în valoare a ”Drumului Regelui” care unește cele două unități administrativ teritoriale și cele două județe.
Cu acest prilej a fost prezentat și semnat „PROTOCOLUL DE COLABORARE” dintre cele două primării, în vederea dezvoltării mediului socio-economic din cele două comune,
Discuțiile, la care au mai participat reprezentanți ai Consiliului Județean Hunedoara și ai Consiliului Județean Arad, deputatul PNL , Vetuța Stănescu și subprefectul județului Arad au avut loc la limita dintre județele Hunedoara și Arad, aflată pe DJ 707, cunoscut sub numele „Drumul Regelui”, transmite Prefectura Hunedoara.

Povestea „Drumului Regelui”

DJ 707 a ajuns să se numească „Drumului Regelui”, deoarece a fost construit în perioada interbelică, prin Ordinul Regelui Mihai.

La vremea respectivă s-a folosit tehnica  pavării traseului cu piatră rotundă, o tehnică folosită de inginerii italieni.

Pe acest drum, familia regală circula des, fiind fascinată de localitățile pe care le leagă, transmite știriletransilvaniei.ro. Cele mai multe dintre sondaje arată că, principala nemulțumire a românilor, cu precădere  a conducătorilor auto este lipsa drumurilor reabilitate. Acest lucru crează nu doar disconfort în trafic, ci și îngreunează turismul.