Anunțul a venit din partea Prefecturii Hunedoara. Potrivit acestei instituții, în medie, la fiecare 80 de secunde s-a vaccinat o persoană anti- COVID.

Centrul drive-thru din municipiul Deva a fost deschis pe 24 aprilie ac. De atunci, s-au imunizat 2369. Dozele administrate au fost de la Pfizer. Acesta este  cel mai popular vaccin anti-COVID în rândul românilor.

Hunedoara. Centrul de vaccinare drive- thru, închis. Unde te poți imuniza

De miercuri, 5 mai,  persoanele care vor să se vaccineze o pot face în intervalul orar 10.00-19.00, de luni până duminică, informează Prefectura Hunedoara.

Modificare pe platforma Ro Vaccinare. Se poate schimba centrul de vaccinare

Totodată,  procedura este mai simplă pentru administrarea rapelului. Platforma pentru programare a fost optimizată și se poate schimba centrul de imunizare.

Platforma informatică dezvoltată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost optimizată, fiind posibilă schimbarea centrului de vaccinare pentru efectuarea rapelului.

“Am luat în calcul asta, dar în mod deosebit pentru tipul de vaccin pentru care există locuri libere în centrul în care vrei să mergi.

De exemplu, dacă în Bucureşti există locuri libere, sigur că te poţi duce să faci rapelul acolo.  Nu este absolut nicio problemă. Chiar joi am discutat cu colegii de la STS încât să avem această posibilitate de a modifica centrul pentru cea de-a doua doză. Este deja disponibilă (posibilitatea de a modifica centrul pentru rapel – n.r.),  această opțiune”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că, în perioada 27 decembrie 2020 – 25 aprilie 2021, un număr de 21.316 persoane vaccinate anti-COVID (0,7% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin.

În aceeași perioadă, 349 de persoane, adică 1,6% din totalul celor care au avut un test pozitiv cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze, au decedat.

Cu toate acestea, nu se asociază oficial niciun deces cu vreo reacție adversă a vaccinului.

În Hunedoara, de asemenea, diagnosticarea și vaccinarea vârstnicilor se va face cu ajutorul unor caravane mobile.