În Hunedoara, Castelul Corvinilor și cetatea dacică Sarmisegetuza au trecut la programul de vară.

„Până în 30 septembrie vă invităm să descoperiţi Castelul Corvinilor de marţi până duminică între orele 9,00 – 20,00, iar lunea între orele 12,00 – 20,00. Vă reamintim că se se vizitează întreg ansamblul, constituit din Castelul Corvinilor – sec. XV-XIX, Casa Breslelor – sec. XVII, Expoziţia de Pre şi Protoistorie”, se menţionează pe pagina de Facebook a castelului, relatează Agerpres.

Hunedoara. Cum poți vizita cetatea Sarmisegetuza

Cetatea dacică Sarmisegetuza poate fi vizitată, zilnic, între orele 9,00 şi 20,00.  Ultimul acces în sit va fi la ora 19.30, transmite Consiliul Județean Hunedoara.

De ce să vizitezi Castelul Corvinilor

Este prima fortificație de piatră din secolul al XIV-lea, la inițiativa lui Ioan de Hunedoara, adesea menționat și Iancu de Hunedoara, voievod al Transilvaniei.

A fost gândit ca un loc pentru apărarea militară.

Astăzi, este o principală sursă de venit pentru județul Hunedoara.

În perioada 2013-2014, Castelul Corvinilor dădea primele semne că reușeste să*i cucerească pe vizitatori.

Peste 3 milioane de lei s-a generat din frumusețea monumentului.

Turul castelului poate fi făcut și astăzi, cu respectarea măsurilor de siguranță.

Castelul a abeneficiat de lucrări de restaurare încă din 1997, însă mai au de lucru. Vizitatorii sunt atenționați să fie atenți la tencuiala care se poate desprinde.

Găzduiește diverse evenimente culturale, care atrag turiștii.

Anul trecut a obținut peste 7 milioane de lei, venituri din vizitele turiștilor.

Cetatea dacică Sarmisegetuza, plină de istorie.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, va fi reabilitată în baza unui proiect cu finanţare nerambursabilă în valoare de 2,76 milioane de euro.  Lucrările vor  pune în valoare acest monument istoric înscris pe lista UNESCO, menționează Agerpres.

Anul trecut a atras peste 70 000 de vizitatori. Este  este administrată de CJ Hunedoara din anul 2013  și se află în patrimoniul  UNESCO. Situl are, de asemenea,  un regulament de vizitare, drumul de acces  refăcut şi este asigurat un serviciu de pază, precizează oficialii județului Hunedoara.