În opinia acesteia, materiile care se predau elevilor din mediul preunversitar sunt total neadaptate, învechite.

Aflată în grupul parlametarilor PSD, partid aflat în opoziție, Nataliei Intotero îi sunt la îndemână criticile.

Aceasta consideră că, realitatea din teren este alta și inclusiv primarii pot avea un cuvânt de spus în ce privește sistemul de învățământ.

Mai exact, deputata face referire la sistemul de învățământ dual.  Prin acesta, absolvenții claselor a VIII-a pot beneficia de bursă și ulterior de calificare la aun agent economic.

Hunedoara. Ce materii ar trebui eliminate din școli

Elevii, unii dintre profesori și părinți susțin că sunt materii care nu-și mai găsesc utilitatea.

Printre acestea, educația tehnologică. Așa cum este cazul și județului Hunedoara, în care filiera tehnologică nu mai este de actualitate.

Printre materiile noi pe care parlamentarii le vor introduse în curricula elevilor sunt: educație antreprenorială, educație sexuală, artă teatrală

Curricula școlară trebuie să aibă în centrul său elevul și societatea. Din acest motiv, este recomandat să avem în vedere realitățile de astăzi: elevii au un ritm de dezvoltare mai accelerat, absorb informațiile diferit. Există noi posibilități tehnologice, iar piața de muncă este mai dinamică decât era în urmă cu 15-20 de ani.

În acest context, vreau să subliniez importanța tuturor profilurilor de învățământ. Elevii au deprinderi proprii. În funcție de personalitatea și talentul fiecăruia. Unii au o înclinație spre filiera teoretică, alții spre învățământul profesional. Toate sunt la fel de importante și trebuie să fim preocupați de acestea în egală măsură, susține deputata Intotero.

Ce se întâmplă cu elevii de clasa a IX-a

Comasarea unor clase a IX-a începând cu anul școlar viitor, a agitat spiritele în inspectoratele școlare.

Avocatul Poporului a luat atitudine și a scris ministrului Sorin Cîmpeanu să se mai gândească.

În județul Bistrița-Năsăud această decizie are efecte devastatoare.

Fiecare liceu dintre cele 26 a fost obligat să renunțe la câte o clasă. Astfel, liceele cu filiere vocaționale sunt afectate. Concret, clasele de muzică, de arte, sunt în pericol să dispară.

Hunedoara.Colega de partid a deputatei Intotero a creat haos în școli

Inspectorii școlari arată cu degetul spre Ecaterina Andronescu(PSD), fost ministru al Educației.

Surplusul de elevi de clasa VIII-a vine urmare a deciziei pe care aceasta le-a luat în urmă cu 8 ani.

Pentru că a permis funcționarea clasei pregătitoare în paralel cu clasa a I-a, cifrele de școlarizare pentru clasa a VIII-a au scăzut dramatic.