Informația a fost confirmată de Direcția de Sănătate Publică(DSP) Hunedoara pentru servuspress.ro. Oamenii sunt pe lista de așteptare a transplanturilor.
Avem trei hunedoreni care au solicitat transplant de plămâni. Este pentru prima dată în istoria instituției pe care o reprezint, când există astfel de solicitări. Niciodată, în județ, nu au fost astfel de cereri. Iată că, acum, după ce au trecut prin nemiloasa boală, acești trei hunedoreni care au plămânii afectați din cauza virusului SARS CoV-2, pot spera la un transplant. Unul dintre ei are puțin peste 40 de ani.

Covidul i-a lăsat fără aer

Este extrem de dificil pentru ei. Fac 5-10 pași și trebuie să se oprească pentru că nu mai au aer, deși au mai sunt infectați cu COVID-19. Iată că acest virus își pune amprenta extrem de tare asupra stării de sănătate a oamenilor, chiar și după ce nu mai sunt pozitivi la testul COVID”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara, pentru sursa citată.

Hunedoara. Speranțele vin din Italia

România a încheiat un acord cu Italia pentru prin care cinci pacienţi români vor putea să fie transplantaţi pulmonar, în fiecare an. Astfel, cei trei hunedoreni au speranțe în acest sens.

Cei trei hunedoreni se află pe lista de așteptare oarecum. Urmează să vedem ce se poate face pentru ei. Dar, vom mai avea unele discuții și cu specialiștii din Italia, dar și cu cei din România, să luăm cea mai bună decizie

. Problema este că au această șansă doar cinci români pe an. Noi sperăm ca din cei cinci, trei să fie din județul Hunedoara”, a mai precizat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara, notează servuspress.ro.

În România, rata de infectare a scăzut. Zilnic, se înreistrează sub 200 de cazuri, potrivit raportărilor oficiale. Medicii se așteaptă la valul patru al pandemiei și spun că e necesar ca Ministerul Sănătății să se pregătească.